Изборът на автомобил втора употреба

Един нелек избор, пред който са изправени масово водачите в България. И това е така, защото от всеки ъгъл дебнат некоректни търговци, които бързат да се отърват от автомобила си, който като че ли самите те не биха си купили. В стремежа си да осъществят по-бърза продажба голяма част от тях предпочитат нанасят малко козметични корекции по колата, като пренебрегват най-същественото – нейното техническо състояние.

Ако и на вас ви предстои този избор, в следващите редове ще опитаме да ви запознаем с най-често срещаните проблеми при автомобилите втора употреба, както и с начините да ги избегнете.

Какви рискове крият колите втора ръка

Както вече споменахме, външно тези автомобили могат да изглеждат перфектно. Сякаш току-що са излезли от някой автомобилен магазин. Дали обаче тази перфектна външност не крие нещо? Дали под лъскавата обвивка ви очаква идеално работещ двигател или ще останете разочаровани от избора си?

Запознайте се с най-често срещаните проблеми, на които бихте могли да се натъкнете и вие. Това несъмнено ще ви направи много внимателни, ако ви предстои тази сравнително солидна инвестиция.

Повреда в двигателя – често срещан проблем, който опитните търговци опитват да прикрият под лъскавата външност. А защо това да не бъде и опит за прикриване на следи от пътно-транспортно произшествие? Каквато и да е причината за перфектната външност на автомобила, винаги имайте едно наум, че нещо с него може да не е наред.

Превъртян километраж – евтин и често срещан трик, който търговците използват, за да повишат цената на продавания от тях автомобил.

Прекалено ниска цена – това веднага трябва да задейства сигналната лампичка, че нещо с колата не е наред. Особено, ако вече сте проучили как се търгува желаната от вас марка автомобил.

Краден автомобил – не е изключено да ви се случи и това. Ако имате съмнения за това, с малко ровене от ваша страна, бихте могли да осигурите спокойствието си.

Проверката на кола преди покупка – сигурност за всеки купувач

Все повече са хората, които предпочитат да се доверят на фирми, предлагащи услугата проверка на кола преди покупка. И това е най-доброто решение, което вероятно ще ги предпази от некоректни търговци, каквито има във всеки бизнес.

Проверката на кола преди покупка е комплексна услуга, включваща в себе си редица дейности:

  • преглед на двигателя за неизправности;
  • проверка на спирачната система, скоростната кутия и съединителя;
  • оглед на ходовата част и интериора.

Мнозина от вас вероятно биха подценили интериора, стига двигателят да работи добре. Напълно погрешно схващане, тъй като какво е състоянието на колата вътре в купето е не по-малко важно от останалите проверки. Стига да можете да разчетете сигналите, този оглед също би могъл да ви каже много за състоянието на превозното средство.

И така, след цялостен оглед на колата, професионалистите могат да ви кажат:

  • какво е състоянието му и заслужава ли си да платите цената, която са ви поискали;
  • кои са дребните неизправности, които са открили и колко ще ви струва евентуалното им отстраняване.

Защо голяма част от потенциалните купувачи прибягват и до автодиагностика

Тъй като купуването на кола, та дори и втора ръка, си е една немалка инвестиция, голяма част от клиентите предпочитат да се подсигурят напълно. Затова за момента са склонни да платят някой и друг лев повече, но да са сигурни, че изборът им е правилен. За целта извършват и автодиагностика на харесания автомобил.

Това в днешно време е съвсем лесно. Големите оторизирани диагностични центрове разполагат с преносима висококачествена апаратура. Това им позволява да се отзоват на посоченото от вас място и да извършат пълна диагностика на желаното от вас превозно средство.

Бъдете разумни с покупка от този род. Едно недобре обмислено решение може да доведе до големи разходи и главоболия. А понякога неизправните и набързо продадени автомобили се превръщат в предпоставка за ПТП, при което могат да пострадат хора, а и самите вие. Не искате това, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.