Как да постъпим при продажбата на старата кола?

Може би си задавате въпроса дали има някакъв образец, по който може да продадете колата си бързо и лесно, но отговорът е НЕ! Подходът на всеки е различен и не може да се каже кой е правилен и кой не, дали по този или онзи начин продажбата ще стане по бързата процедура. Според нас всичко зависи от самата кола, нейното състояние, цената, която искате за ней и мястото, на което ще обявите за продажбата й. Именно тези няколко фактора ще бъдат разгледани в днешната статия.

Състоянието винаги е на първо място

Няма как да не започнем със състоянието на колата- било то външен вид или пък технически погледнато. Всеки човек, който търси да закупи кола обръща внимание на състоянието на колата и това е нормално, защото всеки търси най-доброто качество.

Нашият прост съвет тук е да не продавате колата си в състоянието, в което сте я карали до вчера. Хубаво е да обърнете внимание на козметичните проблеми, които се виждат, както и на техническите повреди, имащи съществено значение за движението на автомобила. Всичко това може да стане в добър сервиз след като колата бъде огледана. Не е добра идея да давате “луди” пари за ремонти, тъй като не се знае дали ще си върнете вложеното в колата. Също така може да направите и компютърна автодиагностика, която да установи моментното състояние на колата и вие да имате документ, показващ това при продажбата.

Продажбата на човек от друго населено място

Не е казано, че колата ви ще бъде купена от човек, живеещ във вашия град или пък близо до вас. Ако сте решили да обявите за продажбата в интернет, то може да очаквате интерес и от много други хора от други градове. Трябва да подхождате внимателно към всеки един и да давате всекидневна възможност за оглед на място на автомобила или дори на място, което е близо до купувача. Не е оферта да отказвате много огледи, защото по този начин губите потенциални клиенти. Отговаряйте на съобщение и телефонни обаждания, за да имате по-висок шанс за бърза и лесна продажба.

Определяне на точната цена

Няма точна формула, по която да бъде определена цената, но пък има много други ефикасни начини. Един от тях е да сметнете колко горе-долу сте вложили в колата, колко искате да й вземете и колко горе-долу вървят цените на този модел в автокъщите и интернет сайтовете за продажба на автомобили. Няма нужда да поставяте твърде висока цена с цел след това да свалите малко или пък твърде ниска цена, която да не отговаря на това, което продавате.

Продажбата на кола чрез компания

Ако не ви се занимава с всичко написано по-горе и мислите, че няма да се справите, то винаги има по-лесен и бърз начин, а именно продажба чрез компания за изкупуване на коли. Всичко става с едно обаждане до такъв тип компания, като трябва да дадете малко повече информация за колата си- марка, модел, година на производство, вид гориво и т.н. Оператора с когото говорите ще ви насочи дата и час за оглед, след който ще може да си получите парите, ако сте съгласни с всички условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.