Съвети за поддръжка на колата

И през зимата, и през лятото автомобилите искат ежеседмични или ежемесечни грижи (според собственика), за да изглежда не само добре, но и да се движи по хубаво. Прочетете някои съвети затова как да поддържате колата си през различните сезони.

Зареждане на гориво

Една от тънкостите при поддръжката на колата е да не зареждате колата си с гориво, точно когато цистерната е доставила горивото в резервоара на бензиностанцията. При самото наливане на новото гориво, от старото има утайка и други нечистотии, които е много възможно да попаднат във вашата кола и после да се чудите как да прочистите горивната система.

Когато заглъзнете

При заглъзване в сняг, лед и кал (напълно възможно през следващите седмици) не трябва да форсирате мотора, защото не само ще се вкопаете още повече, но и има опасност от претоварване, износване и повреди на елементите в автомобила.

Ключовете, които носите

Връзката, на която носите ключа или ключовете си от колата трябва да колкото се може по-лека. Това трябва да е така, защото при удар в някоя дупка по нашите пътни мрежи, може и стартера да стане за ремонт и това ще доведе до повече парични разходи.

Уплътненията на колата

проверка за корозия

Уплътненията по колата (на прозорците и вратите) е добре да бъдат поддържани. Продават се специални препарати, с които да почиствате уплътненията. Освен за визията, уплътненията помагат и за по лесната поддръжка, като не допускат в колата прах, влага и различни боклуци.

Двигателният отсек

проверка на двигател

Отсекът, където се намира двигателят също трябва да бъде поддържан чист. Същността на возилото Ви по този начин ще бъде предпазено от износвания, ако по някои от елементите няма прах, кал или отлагания. След като почистите основно отсека, забърсвайте в влажен парцал поне два пъти месечно.

Неща, които се говорят, но не са истина

-Ваксата за обувки изобщо не предпазва колата Ви от надрасквания, а само омазвате колата си с мазни петна.
-Ако срежете една глава лук, то купето ще Ви се измерише от неприятни аромати. Да, ама не! Само ще добавите към останалите миризми, миризмата на лук.
-Летите джанти изобщо не трябва да се чистят с веро или други препарати, защото се нарушава цялостта и външния им вид.
-Блясъкът на матовите брони не се възвръща чрез нагряване със сешоар и избърсването им. Така се постига единствено нагрята и изсушена броня за кратко време.
-Мръсните чистачки се бършат с кърпа, напоена с оцет, но това помага само за премахване на мазнините, а не за махането и на други нечистотии.

Всички тези съвети идват с помощта на пътна помощ София

Ако сте решили да смените автомобила си или просто искате да продадете стария ви препоръчваме да се обърнете към професионална фирма за изкупуване на автомобили в гр. София:

Изкупуване на коли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.