Най-често срещаните грешки при продажбата на имот

Продажбата на даден имот може да бъде много важен и ключов момент в живота Ви. Това начинание трябва да бъде успешно, защото от него може да зависят много бъдещи ваши планове. Реализацията на по-добър живот също зависи от продажбата на старото или ненужно жилище.

Именно заради важните неща, които ще последват от продажбата е нужно собствениците да знаят някои от най-често срещаните грешки, които може да бъдат допуснати при една продажба на недвижим имот. Срока на продажба и цената са в основата на добрата сделка.

Стартиране на продажбата със завишена пазарна цена

завишена имотна цена
Minature houses resting on pound coin stacks concept for property ladder, mortgage and real estate investment

Някои продавачи тестват пазара, като се опитват да вземат по-висока цена на имота си. Но често продавачите забравят, че пазара е конкурентен и купувачите са много добре информирани за цените и рядко ще се намери някой купувач, който да плати по-висока цена от пазарната. Ако обявявате по-висока цена с цел преговори, то това може да Ви изиграе лоша шега. В много от случаите, купувачите не искат да влизат в контакт, дори и имотът да е много желан и харесван от тях. По този начин имотът остава извън пазара и продажбата му ще отнеме доста време, като най-често става следното- цената пада доста под началната обявена.

Лошо състояние на имота

Първото впечатление е най-важно за реализирането на успешна и бърза продажба. Това може да се постигне с преветлив външен и вътрешен вид на имота. Понякога може да Ви се наложи да направите малко почистване, да изнесете някои стари мебели или пък да направите амлък освежителен ремонт, за да се отстранят някои проблеми по имота като задържане на влага или течове.
Много е важно преди да заснемете имота, за да го качите тук и там да го приведете в добър вид.

лошо състояние на имота

Подредете, почистете, премахнете дребните лични вещи, добре е да отворите да влезе светлина, декорирайте и премахнете всички излишни предмети или мебели, които пречат. След всеки оглед на имота трябва да проветрявате, за да се отървете от лошите миризми. Резултата ще се състои в това, че продажбата ще стане по-бързо и по-лесно.

Непредлагането на огледи в удобно време за купувачите

Много е важно да разберете, че купувачите също може да са заети хора точно като вас и в повечето случаи те ще искат да посетят имота във време, което им е удобно на тях (най-често след работа или през обедната почивка).Опитайте се да бъдете гъвкави и да организирате така нещата, че да можете да съдействате максимално много на клиентите.

Това ще Ви помогне изключително много. Може да бъдете гъвкави по няколко варианта. Първият е да се разберете с ваши близки и да им предадете ключа от имота, за да могат да приемат бъдещите купувачи, а другият вариант е да предоставите ключа на вашия брокер, който ще изготви програма за посещение на имота с цел неговият оглед.

Липса на гъвкавост и желание за преговори

Понякога наякои от продавачите изпускат много добри оферти, заради желанието си да постигнат своето. Има много разумни и добре оферти от страна на купувачите, които може би биха удовлетворили и двете страни, но тези оферти много пъти не биват изслушани от страна на продавача.
Не бива да забравяте, че сте на свободния пазар, където се конкурирате с много други продавачи на имоти, които също като вас се борят за вниманието, офертите и парите на малък брой купувачи.

Липса на гъвкавост при продажба на имот

Ако сами не може да прецените дали предложението е добро, то вие може да се обърнете към своя брокер, който ще Ви посъветва. Когато получите оферта от даден клиент, никога не подхождайте с емоция към нея, а с разум. Давайте шанс на всеки потенциален купувач да даде своята оферта и най-накрая изберете най-добрата за вас и вашите бъдещи планове.

За вашите нужди:

Ако не успявате да продадете имота си дълго време и не получавате добри и стойностни оферти, значи е време да потърсите специализирана фирма за изкупуване на имоти, която ще Ви предложи добра цена. Доверете се на тази фирма и продайте имота си по най-бързия начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.