Топ 5 идеи за декорация на кухня

Когато става въпрос за идеи за декорация на кухня, можете да направите голямо въздействие с няколко прости промени. Например, можете да смените горния шкаф с отворени рафтове и да използвате осветително тяло за по-драматичен вид. Можете също да добавите текстура с керамични или дървени витрини и растения. Тези прости допълнения могат да добавят много декор към вашата кухня, а също така можете да ги направите сами, ако не искате да харчите много пари.

Естествен камък

Можете да направите кухнята си красива, като добавите плотове от естествен камък. Това е най-скъпият материал на пазара, но неговата устойчивост и здравина го правят ценно допълнение към всяка кухня. Мраморните плотове, например, са популярни за приготвяне на сладкиши, защото поддържат тестото по-хладно и не залепват за повърхността.

Кухнята от естествен камък може да бъде както традиционна, така и модерна. Топлината и рустикалният вид на камъка внасят природата вътре. Той също така прави уникална фокусна точка в пространството. Неговите текстури и шарки също могат да бъдат включени в неутрална цветова палитра.

Топ 5 идеи за декорация на кухня - естествен камък

Неръждаема стомана

Неръждаемата стомана е популярен избор за декорация на кухня. Материята се почиства лесно и не оставя петна. Може да се използва и за кутии за уреди и работни плотове. Предимствата на неръждаемата стомана включват нейната ниска поддръжка и способността да пасва на повечето малки предмети във вашата кухня. Това е класически вид, но можете да го направите и модерен, като използвате други материали и цветове.

Цветя

Използвайте саксии в кухнята, за да покажете вашите свежи билки или цветя. Рециклираните кутии от мляко или сок също са страхотни кашпи. Можете дори да използвате старите си чайници като кашпи! Почистете ги старателно и добавете няколко ядливи цветя или билки. Те също са идеални за пролетни и великденски празненства. Добавете цветя, които не са претенциозни към заобикалящата ги среда, както и такива, които не са отровни.

Осветление

Освен стандартен полилеи, може да добавите стенни лампи или такива, тип лунички. Така, ще добавите нестандартна светлина към кухнята, осветявайки някои места от нея допълнително и създавайки сянка на други. Уверете се, че съчетавате стила на избраното осветително тяло с останалата част от стаята.

Топ 5 идеи за декорация на кухня - осветление

Фруктиера с плодове на плота

В много филми и сериали сте виждали голяма фруктиера с различни плодове като декорация на кухненския плот. Най-добре е да го направите с истински свежи плодове, но ако не се консумират много във вашия дом, можете да ги замените и с изкуствени. На пазара има много украшения, които са реалистични и са почти неразличими от истинските плодове.

В един от най-високо оценените от потребителите магазини за подаръци – S-Gifts ще откриете богато разнообразие от декорация за дома, както и отлични цени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.