Вижте няколко вида озеленяване

Озеленяването може да се раздели на 3 основни вида- екстериорно, интериорно и покривно озеленяване.

Екстериорно озеленяване-

Този вид озеленяване е свързано с озеленяването на градини, дворове и веранди. То допринася затова каква атмосфера ще създава самата сграда и затова озеленяването трябва да е естетически съобразено с архитектурата на обекта.
При озеленяването на двор или градина най-голямо значение има тревният килим, който има решаваща роля за облика на пространството. За да си създадете добре изглеждащ тревен килим е важна обработката на терена преди затревяването.
-почистване от плевели и отпадъци;
-подравняване;
-обогатяване на почвата (при необходимост);
След това се пристъпва към същинското затревяване, като тревната смес трябва да е съобразена с климата и мястото на засаждане. Плътен тревен килим може да се наблюдава след около една година при правилно третиране.
Чрез монтаж на тревни чимове вие може да ускорите процеса на затревяването. На пазара се продават много различни тревни чимове в зависимост от предпочитанията на потребителя.

Екстериорно озеленяване на двора ви

Интериорно озеленяване-

Това озеленяване има както есетическо значение, така и практическо значение- растенията в двора или офиса пречистват и обогатяват въздуха. При интериорното озеленяване растенията се отглеждат в саксии, чиято големина е съобразена с потребностите на съответния вид растение, а почвата трябва да е снабдена с нужните вещества. Растенията трябва да са разположени на най-благоприятното място за тях – добро слънцегреене, добра температура и други фактори.
В това озеленяване се използват най-вече цветя и малки дръвчета и храсти. Разнообразието е огромно. Най-често се срещат абелия, азалия, алое, мушкато, фикус, бегония и други.

Най-доброто интериорно озеленяване за дома ви

Покривно озеленяване-

Покривното озеленяване е дейност, чрез която се създават зелени площи върху изкуствена основа, тоест се създава нова среда за живот и обитаване на растенията.
Покривното озеленяване е свързано с редица проблеми, които трябва да бъдат предвидени и решени по време на полагането на изкуствената настилка. Този вид озеленява се раздела на два подвида (интензивно и екстензивно).
-ИНТЕНЗИВНОТО покривно озеленяване е това, при което се прилага многообразна растителност, за която обаче изисква интензивна поддръжка.(за добра външна визия)
-ЕКСТЕНЗИВНОТО покривно озеленяване е такова, което се развива вследствие на естествени фактори и при него не изисква специална поддръжка.

Хубав и удобен начин да покриете своята ограда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.