Малък, „козметичен”, основен – от какъв ремонт се нуждае домът ви?

Ако имате собствен дом в стабилна сграда и добър квартал, единственото, от което ще се нуждаете е ремонт от време на време. Само редовната грижа за жилището ви може да запази усещането за уют и сигурност, което всеки търси. Въпросът е, че дейностите по обновяването на апартаментите/ къщите могат за са различни по мащаб, време и най-вече – инвестиции. По тази причина всеки трябва добре да прецени каква промяна му е нужна, за да се чувства добре между четирите стени на дома си.

Малки ремонтни дейности

Дори да сте новодомец, ще разберете,че е невъзможно да имате жилище, без да се налага някакъв дребен ремонт. За да ви е приятно в него, ще трябва да променяте прости неща като контакти,ключове, осветителни тела, домакинските уреди ще се развалят или мебелите ще се счупят.
Хубавото на дребните ремонти е, че макар да са досадни, не изискват големи разходи и време. Никога не се налага да се местите и в повечето случаи може да си ги направите сами или да разчитате на близък.

Козметичен ремонт

Този тип обновяване предполага по-голям размах и харчене на пари. Основната му цел е актуализиране на интериора. Прави се на пет-десет години, когато тапетите започват да дразнят собствениците, боята избледнее, мебелите и осветителните тела изглеждат демоде или предстоят важни неща като: бала на детето или отдаване на апартамента под наем. Разбира се, козметични ремонти са необходими и когато съседът отгоре ви наводни или домашния ви любимец опропасти дамаската на мебелите.

Повечето корекции от този в интериора не се нуждаят от специализирана намеса. Козметичният ремонт е по силите на почти всеки, не създава особени затруднения и обикновено се извършва от стая в стая.

Естественото желание за промяна обаче може да се окаже голямо предизвикателство и тогава разбирате, че козметичният ремонт не е решението на проблема.

Основен ремонт

Ако сте си купили старо жилище или семейният ви къща не е обновявана вече десетилетия, със сигурност домът ви се нуждаете от капитална трансформация. Тя изисква много – и като пари, и като време, защото най-вероятно ви предстои:

  • подмяна на комуникации, В и К и електроинсталации;
  • смяна на плочките в банята/мивката
  • поставяне на модерна изолация с по-високо качество;
  • подмяна на вратите и дограмата на прозорците ;
  • изравняване на стените/пода;
  • къртене на стени, полагане на гипсокартон или зониране с него;
  • монтаж на опънат или окачен таван;

Това, разбира се, са основните дейности в довършителното строителство. В процеса на работа могат да възникнат още предизвикателства, с които могат да се справят само хора със специални знания и умения. Основният ремонт изисква да наемете куп майстори, което е наистина голямо предизвикателство. Търсенето, проучването, спазаряването „на парче“ не е най-изгодното решение за едно семейство.

Ако се нуждаете от основен ремонт „от А до Я“ , много по-разумно е да се доверите на специализирана компания като Priority Buildings. Тя е от дълги години на пазара и разполага с висококачествени специалисти в довършителното строителство. Когато извършат оглед и уточните с тях изискванията си, може да очаквате оптимално качество на разумна цена. В замяна на парите си ще получите пълна трансформация и наистина ще забравите за необходимостта от обновяване за дълги години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.