Къде може да отидем през уикендите?

Най-вероятно много от вас са се чудили къде може да се отиде на двудневна или тридневна почивка през уикенда. Е, в тази статия ще Ви покажем някои места, на които може да отидете и да си изкарате прекрасно сред природата на чист въздух.

Вършец

Града се намира в Северозападна България, като километрите от София до Вършец са 95, ако се мине през прохода Петрохан. Ако сте туристи от Монтана, то Вършец е само на 35 километра.

Какво е интересното във Вършец?

На първо място няма как да не поставим минералните води на града! Градът е известен с това, че е най-старият балнеокурорт в страната ни. Минералната вода в града присъства във всеки хотел, като тя е много подходяща за лечение на сърдечно-съдовата система и стомашно-чревния тракт.

Паркът на Вършец е едно уникално място. Той е на второ място по големина след Борисовата градина в град София. Паркът е с големина 800 декара и е точното място за разходки без да се напуска града.

паркът на Вършец

Друго място, което ще Ви повлиае доста положително и отпускащо е Булеварда с чинарите, който се намира в центъра на града. Булевардът е дълъг около 2 километра, като отстрани по цялата дължина има 100-годишни чинари. Този булевард е традиционното място за разходки в града.

булеварда с чинарите във Вършец

Ако сте любители на по-дългите разходки, то вие трябва задължително да посетите Иванчова поляна. До нея се стига изключително лесно, а на самата поляна може свободно да практикувате физически упражнения или просто да си почивате на някоя беседка.

иванчова поляна

По въпроса къде може да се отседне във Вършец, то отговорът е много лесен- навсякъде. Това е така, защото градът е изпълнен с всякакви по големина и красота хотели и къщи за гости.

Банско

Тук ще предложим село Баня, което село се намира на 5 километра от Банско и Разлог. Разполага се на цели 800 метра надморска височина между планините Родопи, Рила и Пирин.

село Баня, Банско

Тук отново на почит са минералните води, като на територията на селото има над 75 минерални извора с температура на водата от 45 до 75 градуса. Тези минерални води най-често се използват за балнеолечение, за лечение на опорно-двигателния апарат, за следоперативни профилактики и много други.

Разходката във и извън това прелестно селце е задъжителна. Не си правете точно определен маршрут, а просто се разхождайте и се наслаждавайте на природата, която не може да се опише с думи.

невероятно изживяване в село Баня

Не се задълбочавайте с търсенето на место, където ще отседнете, освен ако не държите на лукса. Това е така, защото едва ли ще си стоите по стаите, след като видите всички басейни, гори и планини.

Троян

Едно от любимите места за почивка в балкана определено е град Троян! Троян не може да се опише с думи, той трябва да се види.
Град Троян се намира в Стара планина, като разстоянието от София е около 160 километра и 100 километра от Велико Търново. В град Троян могат да се видят много автентични и запазени занаяти, както и много други неща, които ще Ви очароват.

Троян - нешлифованият диамант в балкана

И в Троян, както във Вършец и Банско, има много минерални извори, които се доближават доста до свойствата на тези от град Вършец.

Троянският манастир е дестинация, която просто няма как да изпуснете. Троянският манастир е основан около 1600 година и се намира в с. Орешак на около 7-8 км. от Троян. Съветваме Ви да си отделите доста време, за да може да огледате всичко в комплекса.

Троянския манастир до град Троян

Може да се разходите и из самият град. Седнете на някое кафене и просто се наслаждаайте на момента! Добра идея е да поговорите с местните жители, които са много горди да се нарекат троянци!

красивият град Троян

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.