Къде може да отидем през уикендите?

Най-вероятно много от вас са се чудили къде може да се отиде на двудневна или тридневна почивка през уикенда. Е, в тази статия ще Ви покажем някои места, на които може да отидете и да си изкарате прекрасно сред природата на чист въздух.

Вършец

Града се намира в Северозападна България, като километрите от София до Вършец са 95, ако се мине през прохода Петрохан. Ако сте туристи от Монтана, то Вършец е само на 35 километра.

Какво е интересното във Вършец?

На първо място няма как да не поставим минералните води на града! Градът е известен с това, че е най-старият балнеокурорт в страната ни. Минералната вода в града присъства във всеки хотел, като тя е много подходяща за лечение на сърдечно-съдовата система и стомашно-чревния тракт.

Паркът на Вършец е едно уникално място. Той е на второ място по големина след Борисовата градина в град София. Паркът е с големина 800 декара и е точното място за разходки без да се напуска града.

паркът на Вършец

Друго място, което ще Ви повлиае доста положително и отпускащо е Булеварда с чинарите, който се намира в центъра на града. Булевардът е дълъг около 2 километра, като отстрани по цялата дължина има 100-годишни чинари. Този булевард е традиционното място за разходки в града.

булеварда с чинарите във Вършец

Ако сте любители на по-дългите разходки, то вие трябва задължително да посетите Иванчова поляна. До нея се стига изключително лесно, а на самата поляна може свободно да практикувате физически упражнения или просто да си почивате на някоя беседка.

иванчова поляна

По въпроса къде може да се отседне във Вършец, то отговорът е много лесен- навсякъде. Това е така, защото градът е изпълнен с всякакви по големина и красота хотели и къщи за гости.

Банско

Тук ще предложим село Баня, което село се намира на 5 километра от Банско и Разлог. Разполага се на цели 800 метра надморска височина между планините Родопи, Рила и Пирин.

село Баня, Банско

Тук отново на почит са минералните води, като на територията на селото има над 75 минерални извора с температура на водата от 45 до 75 градуса. Тези минерални води най-често се използват за балнеолечение, за лечение на опорно-двигателния апарат, за следоперативни профилактики и много други.

Разходката във и извън това прелестно селце е задъжителна. Не си правете точно определен маршрут, а просто се разхождайте и се наслаждавайте на природата, която не може да се опише с думи.

невероятно изживяване в село Баня

Не се задълбочавайте с търсенето на место, където ще отседнете, освен ако не държите на лукса. Това е така, защото едва ли ще си стоите по стаите, след като видите всички басейни, гори и планини.

Троян

Едно от любимите места за почивка в балкана определено е град Троян! Троян не може да се опише с думи, той трябва да се види.
Град Троян се намира в Стара планина, като разстоянието от София е около 160 километра и 100 километра от Велико Търново. В град Троян могат да се видят много автентични и запазени занаяти, както и много други неща, които ще Ви очароват.

Троян - нешлифованият диамант в балкана

И в Троян, както във Вършец и Банско, има много минерални извори, които се доближават доста до свойствата на тези от град Вършец.

Троянският манастир е дестинация, която просто няма как да изпуснете. Троянският манастир е основан около 1600 година и се намира в с. Орешак на около 7-8 км. от Троян. Съветваме Ви да си отделите доста време, за да може да огледате всичко в комплекса.

Троянския манастир до град Троян

Може да се разходите и из самият град. Седнете на някое кафене и просто се наслаждаайте на момента! Добра идея е да поговорите с местните жители, които са много горди да се нарекат троянци!

красивият град Троян

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.