Различни видове веган сладкиши

Когато сте веган, има много различни видове сладкиши, на които можете да се насладите. Има вегански версии на шоколадова торта, кокосов блат, обърната торта с ананас, торта с моркови, торта с подправки от тиква и веган торта.

Торта с подправки от тиква Veeg с глазура от крем от кашу

Ако искате да разнообразите рутината си за печене, тогава тортата с подправки от тиква и канела с глазура от кашу и крема сирене може да е точното решение. Тази рецепта изисква няколко основни съставки и е лесна за приготвяне. Можете дори да я направите в тава за по-малко от 30 минути!

Най-хубавото е, че тортата може да се съхранява във фризер до един месец. Освен това е без глутен и е веган, така че е чудесна за вашите приятели и семейство, които се грижат за здравето.

Докато сте готови, не забравяйте да го поръсите с препечени тиквени семки. Те са вкусни и придават хубав текстурен контраст на тортата.

Що се отнася до най-добрия начин да украсите тортата си, няколко съвета и трикове ще ви помогнат да започнете.

Обърната торта с ананас

Ако търсите класически десерт за следващото си семейно събиране, опитайте да направите веганска торта с ананас. Това е забавна и лесна за приготвяне рецепта и е идеална за горещите летни дни.

Веган версията на това традиционно лакомство е богата торта с карамелизиран ананас и череши мараскино. Полива се и с кафява захар. За допълнителен вкус, могат да се използват захаросани череши.

Ще ви трябва 12-инчов тиган с пружинна форма. Можете да използвате хартия за печене, за да предотвратите залепването на тигана. След като имате съставките, сте готови да започнете готвенето.

Първо, измерете течността в мярка за течност от една чаша. Смесете с оцета. След пет минути сместа трябва да се сгъсти.

Докато чакате течността да се сгъсти, смесете сухите съставки в голяма купа. Когато течността е напълно смесена, разбийте заедно ябълковото пюре и веган маслото. Не забравяйте да смесвате съставките поне три минути.

Торта със смокини и ванилия

Ако търсите торта на растителна основа, без глутен, за празничния сезон, тогава веган тортата със смокини със солен карамел е чудесен избор. Също така е доста лесен за приготвяне.

Тази проста рецепта съчетава наситен карамел със сладкия вкус на смокини. Можете да използвате сурови или варени съставки, за да създадете този вегански десерт.

В голяма купа смесете заедно веганско масло, захар и ванилов екстракт. Разбийте сместа в продължение на поне пет минути с електрическа ръчна бъркалка или миксер.

След това тестото се разделя в две намазнени тави за печене. Печете сладкишите от тридесет и три до 35 минути. След като сладките са изпечени, извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат напълно. Преди сервиране, поръсете всеки слой с пудра захар.

Веганска торта Tres Leches

Веган tres leches пластова торта е вкусен десерт без млечни продукти. Това е класически, вкусен и лек десерт, приготвен с кокосово, бадемово и кашу мляко. Не съдържа глутен.

Tres leches е латиноамериканско ястие и традиционно се състои от ванилов пандишпан, напоен с млечна смес. Млечната смес често включва изпарено или подсладено кондензирано мляко.

Тази традиционна торта може да се направи веган с помощта на някои растителни заместители. Единият вариант е да използвате консервирано кокосово мляко. Можете също така да направите своя собствена веган мътеница, с комбинация от овесено мляко и ябълков оцет.

Друг вариант е да добавите разбита сметана на растителна основа. Можете да намерите веган бита сметана в магазин, но домашно приготвеното ядково мляко ще осигури по-богат вкус.

Кокосова торта

Тортата с кокосов блат е възхитителен вегански десерт, който е страхотен за късна закуска, следобеден чай или като лакомство за празник. Тази лека торта се приготвя лесно и има страхотен вкус.

Направена е от съставки, които вероятно вече имате в килера си, така че също е страхотна рецепта за изпробване с деца.

В зависимост от размера на тавата, можете да очаквате да изпечете тази торта за някъде от 45 до 50 минути. След като се изпече, може да я извадите от формата и да я прехвърлите върху решетка за охлаждане.

Глазурата е проста смес от лимонов сок и пудра захар. При необходимост, глазурата може да се разреди с още пудра захар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.