Как да намалим разхода на горивото

Прилагането на някои подходящи практически съвети могат да доведат до намаляване на разхода с до 30%. Затова обаче е необходимо шофирането с автомобила да е умерено, а поддръжката да е на добро и прилично ниво. Нивото на налягането на гумите трябва да е оптимално, а моторното масло да е препоръчано за вашата кола. Явно е, че цените на горивата няма да намалеят драстично или въобще няма да намалеят и затова всеки съвет е от значение. В някои от съветите, специалистите виждат доста възможности за икономисване на гориво.

Ето някои съвети

  • Спирането на колата трябва да става бавно, а за да стане това трябва да има необходимата дистанция.
  • Вашият двигател трябва да бъде изправен. Ако той е настроен правилно, то разходът може да спадне с до 4%. Редовната смяна на маслото и поддръжката на возилото спомагат за изправността на двигателя.
  • Трябва да избягвате рязкото ускоряване и спиране- шофирайте бавно и спокойно. Ако се държите агресивно на пътя ще реализирате не 30% икономия, а 30% разходи.
  • Когато давате газ, използвайте по-високата предавка по-рано.
  • Гумите трябва да са напомпани точно. При разминаване дори с 0.1 атмосфери, разхода може да скочи с 1-3%. Правилно напомпаните гуми също така издържат повече време на експлоатация.
  • Ако в багажника или на задните седалки има излишни товари, 50 килограма от тях могат да качат разхода на гориво с до 2%.
  • Климатикът трябва да се използва умерено, защото хаби гориво и натоварва двигателя. Затова е добре да го използвате само при големи жеги или студове. През другото време е достатъчен само вентилаторът.
  • Когато шофирате с висока скорост, прозорците трябва да са затворени, защото скоростта намалява от навлизането на въздух през тях и така трябва да подавате още газ, което води до дпълнителни разходи.
  • Маслото, което сипвате на вашата кола трябва да е препоръчано за нея. Това може да Ви донесе до 2% икономия на горивото.

Надяваме се, че сме Ви помогнали с някои от дадените съвети! Ако ги изпълнявате, то вие може да си донесете добри икономии на горивото и така да спестите някой друг лев.

Ако сте решили все пак че старата кола има нужда от подмяна не се колебайте, а потърсете фирма за оглед на кола за да сте сигурни, че ще закупите наистина перфектна кола.

След като сте си избрали вече новия автомобил може да се отървете от стария лесно само като се обадите на фирма за изкупуване на автомобили в гр. София вземете най-добрата оферта само с 1 обаждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.