Колко голям да бъде гаражът ни?

Всеки гараж може да се направи от различни по вид материали- бетон, тухли или просто ламарина. Гаржите са важни, когато става въпрос за защита на нашата кола или съхраняване на инструментите, но колко голям да бъде той?!

Българските стандарти

В България няма образец, по който да се строят гаражите и от какъв материал да бъдат, но има над какво да се замисляме по този въпрос, тъй като ако гаражът ви е малък, вие ще се препъвате във всевъзможи неща, които сте оставили отстрани. Колата обикновено заема 90% от гаражното пространство, като не оставя възможности за съхранение на инструменти.

Обикновено домът на автомобила трябва да бъде просторен, но не твърде много, защото ако се строи специално, това ще ви донесе допълнителни и сериозни разходи. Попринцип не съществува формула, която да определи големината, но пък чрез три лесни въпроса и отговора, можете да си построите точния размер гараж- каква е големината на возилото?, колко налично място притежавам? и с колко средства разполагам?

Оптималните размери за гараж

Оптимални са размерите, които са удобни за вас и вашата кола и отговарят на вашите финансови възможности, но често се правят компромиси откъм финансова гледна точка за сметка на удобството. Най-популярни според хората са гаражите с размери от шест метра дължина, три метра ширина и три метра височина, но може би много хора са се убедили, че в никакъв случай тези гаражи не са достатъчно големи. Затова все по-често се избират строежите на гаражи с размери от седем метра дължина, 4 метра дължина и 3 метра височина в съчетание с автоматична врата.

Какво друго освен колата в гаража?

Гаражите не са само са вашият автомобил, като те могат да послужат за съхраняване на различни вещи. Все по-популярно става това да се правят и канали на пода на гаража, за да може да се спестяват разходи по поддръжката на автомобила. По стените може да направите различни по вид секции, шкафчета и рафтчета, по които да слагате инструментите си, други джундурийики и дори зимните и летните гуми (според сезона).

Естетиката в гаража

Относно входната врата на гаража, тя трябва да бъде по вашия вкус и джоб най-вече. Та така, като цяло в гаража си вие трябва да чувствате удобно и като у дома си, защото най-вероятно ще ви се наложи да прекарвате доста време в него!

Ако сте решили да продадете своя гараж, имот или апартамент може да се обърнете към професионална фирма за изкупуване на апартаменти имоти гаражи парцели

Ако имате нужда от репатриране на вашият автомобил се обърнете към доверена фирма в бранша, а именно пътна помощ биг гр. София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.