Поддръжка на автомобилния интериор

Опитайте се да пресметнете по колко часа на ден прекарвате в автомобила си. Ако сте шофьор или просто работите нещо свързано с превозване, то часовете в колата сигурно са много. По време на пътуванията вие и спътниците ви живеете в интериора, което означава, че петната от пръсти по прозорците, надрасканото табло и мръсотиите по седалките се увеличават. В повечето случаи се чудите какво се е случило с хубавия и нов интериор на колата ви.

За ваше щастие, почистването на интериора не е чак толкова трудно, като се нуждаете само от няколко неща. На първо място е добре да си вземете кошче, в което ще изхвърляте боклуците. Може просто да използвате наелонова торбичка или малко контейнерче, което да държите в багажника, за да ви подсеща, че трябва да почиствате по-често.

Премахване на миризмите

Когато пътувате редовно или работите постоянно с колата си, то вие много често ще усещате различни комбинации от миризми. Може да усещате миризми на застояла храна, пот или на вашият домашен любимец. За съжаление не е много лесно да се отървете от тези неприятни миризми. Независимо колко дълго държите прозорците отворени, то вие ще трябва да направите цялостно почистване на интериора и да поставите ароматизатор.

поддържане на добрата миризма в колата

Ефективността на ароматизатора е голяма. Той работи много добре за отстраняването на неприятните миризми в купето. Това е така, защото ароматизатора не прикрива, а абсорбира миризмите, за да бъдат напълно отстранени. Единственият недостатък тук е, че може да отнеме известно време, докато всички миризми изчезнат напълно.

Поддръжка на интериора

Препоръчително е на известно време да изхвърляте боклука от кошчето на автомовила. По-добре честото изхвърляне, отколкото цялостно почистване на купето, което е доста мъчително за някои шофьори. Почистването на пода също води до запазване цялостта на стелките, кото могат да се разкъсат при тяхното занемаряване.

поддържане интериора на колата

Добра идея е да почиствате таблото и повърхноста на седалките поне веднъж седмично, за да не остават мръсни и трайни петна, с които да се мъчите на по-късен етап. За тази цел може да използвате препарат, който да си направите сами- малко течен сапун и чешмяна вода. Не се препоръчват препарати, които съдържат спирт, защото намаляват гъвкавостта на винила. Добра идея е да съхранявате малка бутилка с почистваща течност и парцал под седалката или в багажника, за да ви бъдат постоянно под ръка.

Как работи ароматизатора?

Когато ароматизатора се задейства по-активно, вие може да бъдете сигурни, че лошите миризми ще изчезнат. Страхотното тук е, че един ароматизатор може да издържи мнооого време. Това зависи само и единствено от етеричните масла, които го изграждат. Може да се наложи да смените своя ароматизатор чак след една година ползване, което е много удобно.

как действат ароматизаторите за кола?

Ако решите да използвате нещо по-меко, което да не дразни сетивата ви, то вие ще имате малки пречки. Този тип ароматизатори не прикриват всички миризми и не траят толкова дълго. Повечето такива ароматизатори са в бутилка, която не може да се зареди втори път. Очакваната продължителност на миризмата от този тип ароматизатор е от няколко часа до един, два дена в зависимост от етеричните масла, които го изграждат.

Кога най-често се цапа интериора?

Летния сезон е най-голямата заплаха за интериора. Това е така, защото температурите са високи и неприятните миризми стават още повече. Правилната поддръжка тук е честото проветряване на автомобила, ежедневното почистване и използването на ароматизатори от всякакъв вид.

Като заключение можем да кажем, че за да имаме добър, чист и спретнат автомобилен интериор, ние трябва добре да се грижим за него без да се замисляме колко време ни отнема това начинание. Грижете се добре за интериора си, за да се чуствате удобно и уютно в автомобила си!

За вашите нужди:

Ако имате проблеми с електрониката на колата е добре да потърсите услугите на фирма за компютърна автодиагностика. Тази фирма ще отстрани всички проблеми по електрониката на колата.

Ако се нуждаете от помощ при правилния избор на кола, то вие може да потърсите помощ от фирма за избор на кола.
При лош избор на кола, вие може да потърсите фирма за изкупуване на коли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.