Има ли печалба в продажбата на авточасти втора употреба

Този тип продажби е доста развит по цял свят, като най-вече в САЩ, където това е бизнес за стотици милони души. Неуспорим факт е, че голяма част от частите се продават по интернет и това спестява много време както на купувача, така и на продавача.

По статистики този бизнес не е развит на голям процент в България, но определено има много “хляб” в него, тъй като обикалянето по автоморгите за търсенето на някоя част може да отнеме доста ценно време на търсещия.

Продажбата на авточасти втора ръка по интернет е на същият принцип, както на автоморгите. Ако има нещо в наличност се намира и Ви се продава. Цената може да се определи от продавача или да се уговорите с него за дадена цена. Онлайн продажбите си имат своите тънкости, които трябва да знаете!

Как да започнем?

Началото разбира се започва с намирането на части, които трябва да продавате. Ако имате такива, които не Ви трябват е добре, но за да имате по-голям успех е желателно да имате повече авточасти, от повече марки коли. Така търсенето ще е много по-засилено към вашите части, защото профилът Ви ще бъде с повече артикули.

Друга добра тактика за добър старт е специализирането в даден отсег на авточастите, например като продажбата само на гуми, стъкла, брони или спирачни части.
Когато започвате такъв вид бизнес е добре да проучите пазара, за да сте сигурни, че ще има търсене към частите и цените, които предлагате. Това трябва да го направите с предпазна цел, за да не фалирате бързо!

Най-важното около продажбата…

Както при всички други продукти, които се продават в онлайн пространството, така и за авточастите втора ръка е много е важно представянето на продукта. Това е така, защото частта, която продавате не може да се пипне или да се попита за нея директно. За да привлечете вниманието на купувача, на първо място е добре да изчистите частта и да и направите хубави снимки, които да се харесат с първия поглед. Важно е да снимате само това, което ще продавате, а не нещо което е фалшиво.

За да продавате нещо онлайн е много важно да знаете за какви коли става частта, за да няма недоволни клиенти и загуби за вас. Тънкост при тези продажби са частите, които пасват на повече от една кола. Така търсенето ще е по-голямо към една част. Също така и голямо търсене има към редките авточасти, които се намират трудно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.