Дистанционно запалване

Винаги е имало и винаги ще има шофьори, които ще искат да имат автомобили, стартиращи се само с едно натискане на даден бутон. Това е възможно чрез системата за стартиране на двигателя отдалеч, когато няма шофьор в кабината.
През зимата този вид запалване много помага за правилното загряване на двигателя, както и за оптималното загряване вътре в купето.

Къде се монтира системата за дистанционно запалване?

Тази система най-вече се монтира и инсталира, когато автомобила се произвежда, а именно още в цеха за производство. Този тип инсталиране е най-сигурна, тъй като в цеха е най-сигурно всичко, което се прави.
Друг вариант е монтирането в специализирани сервизи, след като Ви бъде продаден автомобила. При този вариант тряба да сте много внимателни на кого се доверявате, защото след неправилно монтиране и инсталиране може да имате много проблеми, които да повлияят на джоба Ви.
Фабрично тази система се предлага от множество компании за автообилостроене като Нисан, Форд, Хонда, Рено и много други.

Какво може да правите чрез това запалване?

Може да запалите колата си по два начина- чрез мултимедийния интерфейс или чрез дистанционно. Някои дистанционни системи за запалване са свързани директно през ключодържателя на автомобила, което доста улеснява нещата. Радиусът на обхват може да варира според това на кой производител е, на каква честото работи и какви препядствия има между вас и автомобила, които биха възпрепядствали.
С дистанционното могат да се активират и разични екстри, които притежава автомобила Ви, като огледала за задно виждане, отопляеми седалки, климатик и други. Това е възможно благодарение на сигнала, който се генерира и предава по въздуха към приемника на автомобила.

Предпазена ли е колата ни от кражба?

Може би сте се запитали каква защита биха ни осигурили от компанията производител при този вид коли и запалване! На първо място алгоритъмът за работа на дистанционното запалване е същият като този при обикновенното запалване.
За да ни предпазят от кражба, различните компании са измислили системи, които след запалване не могат да бъдат управлявани при отворени врати, прозорци или при работеща аларма. Това са само част от нещата, които ни осигуряват сигурност.
Много производители предлагат системи за такъв вид запалване, след като закупите автомобил от тях. Има два типа, които биват отделна и независима система за дистанционно запалване и система, която е като функция за аларма на автомобила.

Най предпочитаните системи са тези, които се управляват директно от мобилното Ви устройство, чрез мобилно приложение. Когато инсталирате GSM модулът на устройството си, вие може да запалвате автомобила си отвсякъде без ограничения.

За вашите нужди:

  1. Ако се нуждаете от качествена диагностика, то вие може да потърсите услугите на сервиз (компания) за компютърна автодиагностика. Цените са човешки, а качеството неземно!
  2. Ако закъсате на пътя или имате проблеми, които не може да разрешите сами, то вие може да потърсите услугите на пътна помощ София. Тази компания предлага качествени и бързи услуги на добри цени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.