Такси или такси трансфер – с какво се различават тези две сходни услуги

Ако се чудите как да се придвижите до летището или до друг град, вероятно си мислите, че единственият вариант е да си хванете такси. Но днес съществува и по-модерна услуга и тя се нарича такси трансфер. Нека да видим с какво е по-различна от стандартния таксиметров превоз.


Ако основната цел на обикновения таксиметров шофьор е да достави клиент от точка А до точка Б, тогава можем да кажем, че шофьорът на трансфер поема и няколко допълнителни функции. Например, среща с клиента, помощ за багажа, изборът на най-рационалния и безопасен маршрут, планирани спирания при дълги пътувания и други.
За таксиметровият шофьор се знае, че изпълнява само транспортни функции, но при трансферният шофьор това не е така. Той поема ролята на домакин, собственик, който трябва да се грижи за своите гости.


На пазара на нелицензирания транспорт отдавна съществува проблем с шофьора, който транспортира пътници. Нелегалните таксиметрови шофьори не се проверяват за криминално досие, наркомания или психологически заболявания. Почти всеки собственик на автомобил може да стане таксиметров шофьор.
Докато шофьорът на трансфер преминава през двойна система за сертифициране. Първо, като служител на специализиран автопарк, той се запознава с квалификационните изисквания, правата, задълженията и отговорностите. Проверява се по стандартни медицински протоколи за лица, допускани до превоз на пътници. Тези изисквания са особено строги в чужбина. Второ, шофьорът е обучен в транспортната компания и изучава нейните разпоредби.


Психологически особености


Трансферният шофьор най-често работи с туристи по маршрута летище-хотел-летище. След дълъг полет пътуващите са изтощени и стресирани, особено ако водят и малки деца със себе си.
Всеки трансферен шофьор трябва да усеща настроението на клиента и неговата задача е да облекчи напрежението: да помогне с багажа, да поддържа удобен стил на шофиране (по-бързо или по-бавно) и понякога дори просто да мълчи, ако пътникът не е в настроение за комуникация. Ако клиентът е вдъхновен от пътуването, шофьорът с радост ще подкрепи разговора, ще разкаже за региона или града, но никога няма да се натрапи.


Правилата за трансфери от София до Пловдив, да кажем, са строги и се спазват.
Ако обикновеният таксиметров шофьор е сигурен, че независимо как се държи, винаги ще получи поръчка, то при шофьорите, които извършват трансфери, има жестока конкуренция. В крайна сметка тази услуга е по-престижна. За да му се гласува доверие, шофьорът трябва да се грижи за своя рейтинг. Вежливото поведение, помагането на клиентите, откритостта, приятните маниери и безупречният стил на шофиране са все причини за добри оценки от клиентите. Оценките формират оценката на водача и ако е тя висока, тогава той получава много поръчки. И обратно – ако водачът редовно нарушава правилата на компанията, той получава отрицателна обратна връзка и бива изключен от системата.

Сега разбирате, че можете спокойно да заложите на трансфери софия. Ще пътувате удобно и комфортно където си пожелаете. Независимо дали искате да отидете на почивка в друг град, да се придвижите до локация, свързана с вашия бизнес или нещо друго, трансферът ще ви осигури всички необходими удобства.
Добре е, когато човек може да си позволи да не се притеснява за своето пътуване извън града. Особено, ако посещава места, на които преди това изобщо не е стъпвал. С услугата такси трансфер всичко ще се получи точно така, както сте очаквали. Няма да има неприятни изненади. Ще тръгнете и пристигнете навреме за вашия ангажимент.
Всички тези предимства биват отлично оценени от клиентите, които залагат именно на модерната услуга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.