Към кого да се обърнем при прегледа на кола?

Предварителният преглед на кола е изключително важен, защото чрез него може да придобиете реална представа за състоянието на автомобила. Има много варианти, чрез които да се направи един предварителен оглед на харесаната от вас кола. Сега ще ви разкажем за някой от тези варианти, които смятаме, че са по-добри и сигурни и на какво точно трябва да се обърне по-голямо внимание.

Проверка на колата в оторизиран сервиз

Това е може би най-сигурният начин да се уверите в изправността на автомобила, който искате да купите. Разберете се с автомонтьор, който разбира от работата си и знаете, че няма да ви излъже с нещо, което е забелязал, но не иска да каже.

Не се съгласявайте с предложенията на продавачите да направите проверката в сервиз, избран от тях, защото този, който ще извърши огледа на колата е човек на продавача и ще ви спести много неща, за да не развали имиджа на колата и, за да не падне нейната цена.

Когато отидете в сервиз може да пожелаете проверка на някои отделни компонента по ваш избор, но може и да поискате цялостен оглед, което е по-добрата опция. При един оглед е добре да бъде обърнато внимание на двигателя, който стои в основата на правилното функциониране на колата; дали колата има ръжда по нея; пребоядисвана ли е колата и ако е, то по какъв начин и от кого; може да бъде извършена и компютърна автодиагностика, ако колата разполага с повечко електроника в нея.

Проверка на автомобила с помощта на компания

Може би се питате как така с помощта на компания? Ами много е просто! Има компании за проверка на кола преди покупка , които имат специалисти в сферата на тези услуги и разбират от работата си.

Единственото нещо, което трябва да направите е да се обадите на такава компания, да кажете къде е адреса на харесаната от вас кола, каква марка е колата и кога ще ви бъде удобно да бъде направен огледа. Ще бъде проведен и разговор с продавача на колата, за да се разбере малко повече от него за това в какво състояние е колата, като след това специалистите ще започнат своя оглед на всяка част от колата.

Mechachic checking on a car engine and taking notes

Ако не можете да си харесате кола, която да отговаря на вашите критерий, то вие също може да потърсите такъв вид компания, която по зададени от вас критерии ще намери точната кола за вас и семейството ви. Доверете се на тези хора, защото те със сигурност разбират от работата си и никога няма да ви подведат с нещо.

Третият начин за оглед на кола е да го направите сами! Не е най-удобният вариант за вас, но пък ако сте от тези, които разчитат повече на себе си, то направете го. Може да закарате колата си на място, където е възможно да я огледате отдолу за евентуална ръжда, която би причинила проблеми в бъдеще. Работата на двигателя също трябва да бъде установена както при студено палене, така и при вече загрята кола.

Като съвет можем да ви дадем следните неща:

  • никога не вярвайте на всичко казано от продавача, защото все с нещо ще бъдете излъгани;
  • обръщайте внимание не само на основните компоненти, но и на по дребните, защото те също могат да ви докарат главоболия и големи разходи;
  • при възможност направете предварителен оглед с помощта на някого, а не сами, защото две мнения са по-добре от едно особено, ако вие не разбирате толкова от коли;

Намирането на точната кола е винаги съпътствано и доза късмет! Дори и да сте намерили най-добрата кола по характеристики, то тя винаги може да се окаже грешка и обратното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.