Кога е време да продадем старата си кола?

Всеки един шофьор обича своята кола, но колкото и да се грижи за нея, то рано или късно ще се наложи тя да бъде продадена на някого.Добрата грижа за колата ще ви помогне да я задържите повече време при вас и разбира се да ви служи вярно.

В тази статия ще научите за това, кога е дошло време да продадете своята кола, за да не харчите повече излишни средства за нейната поправка и поддръжка. Трябва да знаете и на кого да я продадете, защото така ще може да вземете повече пари за нея.

Колата не ми върши работата, която искам?

Това може би е главният фактор както при избора на кола, така и при продажбата на кола. Ако вече не може да вършите работата, която искате със сегашната ви кола, то ще се наложи да я продадете.

Много хора биха ви казали да запазите старата си кола, но да купите друга, която да ви върши работа. Това обаче не е добър вариант! Да поддържате две коли в днешни дни е скъпо удоволствие, което не всеки може да си позволи. Покупката на винетка, плащането на ГО, правенето на ГТП и плащането на данък са скъпи неща, без които не може. Затова… продайте старата си и ненужна кола и купете друга кола, която ще ви бъде от полза.

Колата ми започва да се разваля

Щом колата ви започне да създава много проблеми, то това е ясен сигнал, че продажбата й се “задава на хоризонта”. Поправката на кола втора ръка и особено такава, която е карана дълго време е доста рисковано начинание, тъй като не се знае дали ремонта или подмяната на част ще помогне на 100%.

Не може да се каже, че има част, която не е важна за цялостта на автомобила и за правилното му функциониране, но има няколко, които са по-важни от останалите. Това е двигателят, ходовата част, горивната система и управлението на колата. Ако имате проблем с някоя от тези части или системи, то по-добре потърсете купувач за колата си.

Обмислете добре дали си заслужава да държите вашата кола или е по-добре да я продадете на друг. Също така е хубаво да изберете правилният момент за продажбата, защото така ще може да получите по-голяма сума за колата си. Ако не успявате да продадете колата си, то вие може да потърсите услугите на компания за изкупуване на автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.