В какво да инвестираме парите си?

В днешни дни все повече започва да се усеща задаващата се икономическа криза и всеки един от нас трябва да е подготвен за нея. Различните хора имат различни виждания за това как трябва да съхраняват парите си и как да ги използват. В тази статия ще научите няколко съвета, които биха ви били от нужда, за да не загубите голяма част от парите си.

Според мнозина експерти сега е настъпило времето, в което трябва да харчим своите спестени пари, а именно “бели пари за черни дни”. Това за някои няма да е проблем, но пък за много други си е проблем и то голям. Ето и няколко съвета:

Не оставяйте пари в банка!

Банките вече не са място където да оставяте парите си. Преди години банките бяха места, където да държите спестяванията си и дори се печелеха някакви пари върху тях. Сега банките не са това, което бяха. Официално банките обявиха нулеви лихви по спестовни и депозитни продукти. Накратко казано… внесете ли пари в банка с цел някаква печалба дори и минимална, то вие няма да спечелите нищо, а дори ще загубите пари, защото лихвите са под 0.001%, а месечните такси са високи. Не търсете банките като алтернативен начин за печалба с цел инвестиция.

не на инвестицията в банка

Инвестиция в недвижими имущества

Хората у нас са склонни да вярват, че инвестицията в недвижими имоти е най-добра от всички в дългосрочен план, но дали това е така!? Трябва да се знае, че такъв тип инвестиция не е никак нискорискова, тъй като във времена на криза, цените могат драстично да се променят както нагоре, така и надолу.

Ако сме инвестирали в недвижим имот и бъдем притиснати от времето, то ние почти сигурно ще регистрираме загуба. Ако обаче разполагаме с повече време, в което да решим къде, как и кога да направим продажба на недвижим имот, то ще имаме печалба, която дори може да бъде изненадваща

инвестиция в имоти и други недвижими имущества

Може би се питате къде е логиката…? Ами ето ви няколко примера- когато сме във време на криза, цените на имотите падат и така се отваря възможност за закупуването на някой, който е добре построен, разположен на добро място и е достъпен. Друг пример е това, че много от хората в днешни дни съчетават дома и офиса си в едно и това дава предпоставки за по-голямо търсене на имот.

Инвестиция в здравеопазване

Ако се чудите кой е този сектор, то ние ще ви кажем! В момента сме в здравно-икономическа криза, от която ще се излезе доста трудно. Няма какво да казваме за това, че медицински изделия, оборудвания, продукти и други са нужни винаги и не се влияят от световният икономически спад, който е настъпил в момента.

Има още стотици или дори хиляди възможности за инвестиция, от които може да се възползвате по време на криза или пък в нормално време. Изберете правилният вариант, допитайте се до някого, който е наясно с инвестициите и може да ви помогне с някои неща, които вие не разбирате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.