Къде да отидем ако нямаме зелен сертификат?

След въвеждането на така наречените “зелени сертификати” е все по-трудно да влезем в големите обекти. Чрез тези зелени сертификати се цели засилването на ваксинационният процес, както и тези сертификати са пречка да няма въвеждане на локдаун.

Много от нас не са съгласни с въведените мерки, тъй като те не са много “полезни” за развиването на някакъв вид бизнес и ограничават населението и то доста. В цялата страна се организират митинги, шествия и протести против зелените сертификати с очаквания те да бъдат премахнати.

Къде НЕ можем да отидем, ако нямаме зелен сертификат?

  • На първо място са заведенията за хранене и развлечения както и хотелите. След това за хора без зелени сертификати е забранено посещението на кина, театри, музеи, концерти и изложбени галерии. Най-голям е отзвукът за забраната за посещение на тъй наречените молове и магазини над 300 кв.м.
  • За спортистите също има доста ограничения. Нека започнем с фитнес залите, спортните зали за тренировки, басейни и клубове по интереси и занимания. Посещаването на спортни събития както на закрито, така и на открито е преустановено. Журналистите нямат право да отразяват събития на закрито, а груповите посещения и екскурзии са забранени.
  • На последно място е преустановено и посещението на студенти и преподаватели в университетите, като при тях има вратичка, която гласи, че всеки университет има право да избере дали да премине към онлайн обучение.

Ако бъдете хванати без зелен сертификат в някои от тези обекти ще ви бъде наложена глоба за не изпълняване на разпоредбите. На входа на всеки един обект, където се изисква зелен сертификат е назначен човек, който да проверява всеки влизащ за наличието на такъв.

Ами къде тогава да отидем, щом нямаме зелен сертификат?

Може пък въвеждането на този зелен сертификат да е за добро! След като не можем да ходим в затворени помощения, то ние можем да прекараме повече време навън сред природата и да се насладим на оставащото хубаво време.

Може да си направите еди хубав излет или пикник в някоя гора, на някоя планина или ако пък живеете на морето, то вие може да си направите една дълга разходка по плажа. Пригответе си нещо за хапване, вземете си нещо за пийване и се насладете на макс.

Ако не обичате да сте навън сред природата, то вие може да играете някакви настолни игри в своя дом с приятелите и семейството си. Също така може да играете и видео игри, които от своя страна носят доста емоции в играещите я. Разберете се с приятели и се отдайте на домашният комфорт и се позабавлявайте.

Ако сте от хората, които не обичат да правят дневни планове, то просто може да се качите в колата си и да отидете някъде без да сте го планирали. Облечете се подходящо, вземете домашният си любимец и си направете една разходка, дори и тя да бъде с кола.

Ако не можете без тренировки трябва да знаете, че те могат да се провеждат навън и дори във вашият дом. Направете една сутринна разходка, няколко коремни преси, лицеви опори, клякания, скачания и още много други упражнения, които да ви държат във форма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.