Изкупуване на ниви

През последните години покупко-продажбата на земеделски ниви се увеличава и това отваря големи шансове за лесна и бърза продажба. Всеки един от нас, който има земи или ниви, които са неизползваеми, то сега е момента да бъдат продадени. В тази статия ще научите няколко неща, които биха ви били от полза при продажбата на тази земя.

Нека започнем с това кога е най-добре да продадем земята си на някого. Вие сами може да решите на кого да продадете земята си. Може би е най-лесно да си кажете: “ще я продам а този, който ми предлага най-висока цена”, но това не е най-удачният избор. Вижте във вашият град места където да може да продадете земята си, сравнете всички оферти, които са ви били предложени и изберете най-добрата.

Ако искате да направите още по-мащабно търсене на фирма, компания или търговец за изкупуване на ниви, то вие може да потърсите в интернет и дори в съседен град или населено място. Тогава вие ще имате още повече оферти за сравнение и ще може да изберете най-доброто.

При невъзможност сами да направите правилният избор, вие може да потърсите помощ от някого, който разбира от такъв вид покупко-продажби. Може дори да отидете в офис на компания за изкупуване на земи, където да разберете някои тънкости, които биха ви били от полза. Изключително важно е да знаете кои документи ще ви бъдат нужни за самата продажба. Набавете ги всички и вижте дали всичко по тях е изрядно. Поставете ги на едно място, за да ви бъде по-лесно, когато дойде време за продажбата.

Кога точно да продадем земята, която имаме?

Това е сложен момент, който трябва да бъде избран доста внимателно. На първо място е хубаво да продадете земята си когато вече нямате изгода от рентата, която получавате или пък ако имате голяма нужда от парични средства.

Ако не сте притиснати от тези две неща, то вие ще трябва добре да изберете времето на продажба. Преценете за какво ще похарчите парите от продажбата или къде ще ги инвестирате и спрямо това изберете сезона на продажба.

Още съвети:

  • Не продавайте земята си на този, от който получавате рента, защото цена, която ще ви бъде предложена ще бъде доста ниска;
  • Подписвайте документи само след като е извършено плащане към вас по банков път или пък в брой, за да не останете изненадани и без пари;
  • Сключвайте сделки само при ясни условия и оптимални цени на продажба;
  • За да получите адекватна оценка е добре да се обърнете към добре квалифицирана компания, която да извърши всичко както трябва.

Като заключение можем да кажем няколко неща, а именно да внимавате на кого ще продадете земята си и за какви пари ще бъде сключена сделката. Подгответе правилните документи, за да не се обърна нещо точно тогава, когато си мислите, че всичко е приключило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.