Какви са ползите от спортуването?

Научно доказано е, че ако сме физически активни, то ние ще бъдем и психически здрави. Сега ще ви покажем малко ползи от спортуването.

Хубаво е да се знае, че всяко движение, което кара нашите мускули да работят и тялото ни да гори калории се нарича спортуване. Има много видове спорт като бягане, ходене, фитнес, танци, плуване, футбол, волейбол, баскетбол и стотици други.

Спортът е ключа към добрата памет!

Може би се питате как така?! Ами обяснението е просто. Когато тренирате една идея по-активно, вие подобрявате своята мозъчна функция. Това се дължи на физическите упражнения, които увеличават сърдечната честота и така притока на кислород и кръв към мозъка се увеличава.

Полезността на спорта спрямо нашите мускули и кости

Когато се говори за мускули, то не винаги е нужно да става на въпрос за вдигане на тежести или пък усилени тренировки с тежести. Има и много други спортове, които спомагат за увеличаване на мускулната маса и за изграждането на здрави кости. Има и още нещо важно тук и това е правилният прием на протеини и правилното хранене.

Спортът помага за правилният сън!

Друга важна роля на спортът е свързана с по-добрият сън. Когато сте направили една добра тренировка или дори разходка, то вие сте изразходвали достатъчно енергия, за да може да заспите по-бързо и да се наслаждавате на съня си.

При тренировка се покачва вашата телесна температура, а по време на съня тя започва да спада и така вие спите спокойно без да се будите.

Има и още много други полезни неща, които спортът може да ни даде. Преценете сами за себе си дали ще тренирате повече, по-малко или пък ще водите заседнал начин на живот, който ще ви дотежи след известно време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.