Какви са ползите от спортуването?

Научно доказано е, че ако сме физически активни, то ние ще бъдем и психически здрави. Сега ще ви покажем малко ползи от спортуването.

Хубаво е да се знае, че всяко движение, което кара нашите мускули да работят и тялото ни да гори калории се нарича спортуване. Има много видове спорт като бягане, ходене, фитнес, танци, плуване, футбол, волейбол, баскетбол и стотици други.

Спортът е ключа към добрата памет!

Може би се питате как така?! Ами обяснението е просто. Когато тренирате една идея по-активно, вие подобрявате своята мозъчна функция. Това се дължи на физическите упражнения, които увеличават сърдечната честота и така притока на кислород и кръв към мозъка се увеличава.

Полезността на спорта спрямо нашите мускули и кости

Когато се говори за мускули, то не винаги е нужно да става на въпрос за вдигане на тежести или пък усилени тренировки с тежести. Има и много други спортове, които спомагат за увеличаване на мускулната маса и за изграждането на здрави кости. Има и още нещо важно тук и това е правилният прием на протеини и правилното хранене.

Спортът помага за правилният сън!

Друга важна роля на спортът е свързана с по-добрият сън. Когато сте направили една добра тренировка или дори разходка, то вие сте изразходвали достатъчно енергия, за да може да заспите по-бързо и да се наслаждавате на съня си.

При тренировка се покачва вашата телесна температура, а по време на съня тя започва да спада и така вие спите спокойно без да се будите.

Има и още много други полезни неща, които спортът може да ни даде. Преценете сами за себе си дали ще тренирате повече, по-малко или пък ще водите заседнал начин на живот, който ще ви дотежи след известно време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.