Лесни стъпки за постигането на комфортна спалня

Сънят е неприкосновен. Наред с храната и водата, той е основното нещо, което ни поддържа в добро физическо и психическо здраве. Няма човек, който да не е изпитвал на собствените си плещи неприятните и негативни последици от редовната липса на качествен сън.

Нощта е онзи период в денонощието, който е максимално подходящ за пълноценната почивка на организма. Необходимо е да си осигурите такава атмосфера, в която се чувствате защитени и необезпокоявани. Много различни учения за самоусъвършенстване и подобряване на качеството на живот ни показват как да наредим помещенията така, че да ни въздействат благоприятно.

Осигурете си качествено спално обзавеждане

Това не е подходящото място за пестене на средства. Важно е да имате най–доброто. Висококачествената изработка предполага, както дълготрайното използване, така и гаранцията за здрав сън. Обърнете внимание на матрака. Понякога той се оказва
най–скъпата част от цялото мебелиране. И това е с право. Не ви ли е удобен, няма наспиване.

Непрекъснат приток на свеж въздух

Необходимостта на чист въздух е в сила за всяко помещение в жилището, но спалнята особено много се нуждае от това. Проветрявайте редовно, колкото дълго е необходимо. Поддържайте изрядна чистота и не позволявайте натрупването на прах. Сменяйте спалното бельо поне веднъж седмично и изтупвайте ежедневно всичко, което се използва. Това ще помогне не само да се отървете от неприятните прашинки, а ще позволи приток на свежест в завивките. Сменяйте долния чаршаф на няколко дни. Сами сте се убедили колко сладко се спи в прегръдката на чисти и уханни завивки.

Приглушено осветление и меки тонове

Тук ярките тонове и натрапчивите решения не са удачни. Нежните краски ще ви осигурят така необходимото отпускане. В повечето случаи не се нуждаете от твърде силна светлина. А за късните часове, една нощна лампа е достатъчна. Това ще помогне за настройването на мозъчните вълни към релаксиране и почивка.

Разположение на леглото

По възможност позиционирайте най–важната мебел срещу вратата на помещението. Това ще ви внуши чувство на спокойствие и сигурност. Не е препоръчително да спите непосредствено до прозореца, ако размерите на стаята го позволяват. При евентуално отваряне, течението няма да ви се отрази добре.

Заложете на меките овални форми. Не претрупвайте с орнаменти. Изчистените линии ще ви позволят да се концентрирате в почивката си. Изберете най–тихото помещение, защото покоят е важен за пълноценния сън. Не можем да избирам съседите си, но можем да променим разположението. Направете го в името на вашето спокойствие.

Спално обзавежданеот Монема

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.