Пространството е всичко в домакинството

Всяка жена се стреми да съхрани реда в дома си. И почти всяко жилище се радва на специалните грижи на нежния пол. Не че и мъжете не могат да поддържат в добро състояние дадено място, но половинките им винаги оставят своя специфичен отпечатък.

Може би това се дължи на вродения в повечето случаи усет към детайлите и усещането за хармонична обстановка. Нашите възприятия се влияят от всичко. Дори понякога улавят интуитивно онези малки неща, които ни карат да се чувстваме добре.

Интериорен дизайн за красота и финес

Цената не е основополагаща за класния стил, който някои успяват да постигнат в дома си. Важно условие тук играят малките елементи и перфектно подбраните акценти. Ето защо, с малко повече находчивост, можем да постигнем онова излъчване на скъп и уникален апартамент.

Едно нещо обаче е от особена важност за сполучливия краен резултат. Магията се заключава в простичката дума ред. Семпло или разкошно, изчистени линии при мебелите или ултра скъпо обзавеждане, всичко това ще изгуби своето предназначение, ако в дома царуват неразбория и хаос.

Интериорът в красивите помещения се нуждае от порядък, за да покаже своята красота на постоянните обитатели и кратковременните посетители. Не винаги е лесно обаче да се постигне.

На колко хора се е случвало? Правят ремонт или се нанасят в ново жилище. Всичко е перфектно, но не след дълго мястото постепенно започва да губи своето очарование. Какво стана, какво се обърка? Това същото жилище ли е?

Не губете кураж! Много е лесно да върнете първоначалния блясък. Първото условие, което трябва да изпълните, е да намерите подходящо място за всичко. Всеки знае колко обременяващи могат да бъдат личните вещи. Необходими или не, ние постепенно затрупваме живота си с тях до степен да не можем да видим нищо друго.

Организирайте всичко, което използвате често. Нека е разпределено по смисъл и предназначение. Лесно достъпните места ще ви спестят излишно ровене. Това, до което прибягвате изключително рядко, може да се шири в скришни чекмеджета, а вещите от които наистина нямате нужда, изхвърлете или подарете. Така няма да съжалявате за тях, но и няма да се чувствате обременени от излишни боклуци.

Нека всички у дома ви помагат в тази мисия. Така трудно ще се стигне до положение, в което ще са необходими няколко часа за разтребване. А когато веднъж е сторено, почистването е лесно като детска игра. И ето как неусетно се сдобивате отново с мечтаното жилищно пространство, носещо отмора и наслада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.