Защо да инвестирате в градска къща?

Градска къща или още „Townhouse“ е нов тип жилищни недвижими имоти за вътрешния пазар, който се появи у нас преди не повече от 20-25 години. В наши дни градските къщи не се радват на особен интерес, но проектантите продължават да ги изграждат, а брокерите – да ги предлагат на клиентите, колоритно описвайки колко е хубаво да се живее в такива недвижими имоти. Тези имоти са наистина добра инвестиция –осигуряват удобства, както в градски апартамент, като същевременно имат заден двор, както вила, а атмосферата в тях напомня на добра стара Англия.

Произход и реалност

Защо в Англия? Защото тази страна се счита за родното място на градската къща. В нея  такива къщи се появиха преди повече от 150 години. В момента една от градските къщи, разположени в Лондон на Даунинг Стрийт, постоянно помещава сегашния министър-председател на тази страна със семейството си.

Името “Townhouse”  на английски език на по-разбираем език звучи като “къща в града” или “градска къща”, предназначена да побере няколко семейства. Английските градски къщи обикновено са дом за семейства, поради което те често са наричани “семейни гнезда” в тази страна. Самата градска къща е двуетажен или триетажен имот, разделен на няколко зони. Всяка зона разполага със собствен отделен вход, както и няколко дневни, хол, кухня, трапезария,бани и тоалетни. Средната площ на такава къща може да бъде около 200-250 квадратни метра. Собствениците на градската къща също така може да притежават малък заден двор, където можете да се отпуснете, да организирате празници, да правите барбекюта и така нататък.

Какви са предимствата?

За да се оценят предимствата на този вид недвижими имоти, градската къща трябва да се види лично, а това, което виждате, може приятно да ви изненада. Обърнете внимание преди всичко на следните аспекти:

  • Удобното местоположение. Като правило, в нашия регион, градски къщи са разположени на територията на вилни селища, които от своя страна се намират в предградията на големите градове.
  • Отличната транспортна достъпност. Населените места с градски къщи са близо до най-големите пътища и магистрали, имащи пряк достъп до тях.
  • Околнатасреда. Предградията са извън града, което означава, че градските къщи се намират в близост до гората и / или естествен резервоар.
  • Високо ниво на сигурност. То трябва да се осигурява в самото населено място в лицето на квалифицирани органи по сигурността и денонощно видеонаблюдение.
  • Достъп до всички задължителни комуникации. За необходимите инженерни и технически комуникации, включително електричество, топло и студено водоснабдяване, отопление, канализация, клетъчна комуникация, достъп до интернети така нататък.
  • Развитата инфраструктура за населеното място, която се състои не само от добре поддържана територия и специално оборудвани зони за отдих, спорт, детски игри, и така нататък, но и от магазини, салони за красота, детски градини, аптеки, фитнес студия, йога класове и така нататък.

Стереотипи за градските къщи

Ако в Европа, Америка и в редица азиатски страни този вид жилищни недвижими имоти е постоянно в голямо търсене, не можем да кажем това за градските къщи у нас. Много от нашите сънародници ги възприемат като най-обикновени жилищни сгради, в които може да се наложи да живеете в съседство с много неспокойни и шумни личности.

В допълнение, много потенциални купувачи помнят онези времена, когато градските къщи са били позиционирани като луксозни жилища и следователно са много скъпи. Заслужава си да се отбележи, че съвременните градски къщи наистина могат да се считат за елитни, тъй като в процеса на изграждане, строителите използват най-висококачествените строителни материали и професионални проекти. Пазарът на жилищни недвижими имоти обаче вече показа, че никой няма да купува скъпи градски къщи, дори тези, които имат пари. Затова оценителите на недвижимите имоти постепенно започват да оценяват градските къщи на реалната им цена.

Какви са потенциалните купувачи?

Разбира се, възниква въпроса кой може да се интересува от този вид недвижими имоти.Има много отговори на него.

На първо място, можем да посочим тези купувачи, които искат да имат собствена къща извън града, но нямат достатъчно пари. Такива хора могат да си поделят имота с друго семейство.

Също така, закупуването на градска къща може да се разглежда като инвестиция за отговорни деца, които искат да подсигурят бъдещето натехните възрастни родители, да останат при тях.

Този тип жилища могат перфектно да отговорят на нуждите на братя и сестри, които вече са семейни, но се опитват да поддържат близки семейни връзки. Същото може да се каже и за добри стари приятели, чиито семейства са отдавна приятели.

Съотношение цена/качество

Понастоящем разходите за такива недвижими имоти продължават да спадат, много оферти вече принадлежат към категорията сравнително бюджетна цена. Ето защо, ако сега обмисляте варианти за инвестиране на спестяванията си, тогава може би трябва да обърнете внимание на градските къщи.

Източник: https://cybertropix.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.