Как да подготвим дома си за бебето, което чакаме?

Едва ли има някой, който да оспори факта, че най-вълнуващото нещо в един дом е раждането на нов член, който да ни радва. Има много малко такива събития в нашия живот и затова трябва да се отнесем сериозно към подготовката за следващите години на мъничето.

Според някои проучвания раждането на бебе оказва най-голяма на едно жилище като цяло. Всичко това се дължи на новият член, за който също ще трябва креватче, място за игра, за хранене, къпане и т.н. Именно към тези неща ще бъде насочена и днешната статия, в която ще се обърне внимание както на малките, така и на големите неща.

Разчистете ненужните вещи

Може би си мислите, че няма да има нужда от разчистване, но много скоро след раждането ще осъзнаете това и ще трябва да реагирате. По-добре е да разчистите ненужните вещи и след това да сте спокойни и да се отдадете изцяло на живота с бебчето.

Може да започнете чистенето по стаи или пък по неща. Ако решите да разчиствате по неща, то това означава разчистване на дрехи, обувки, документи, книги, лични вещи, бижута и т.н. Няма да бъде никак лесна задача, но пък след като го направите ще сте доволни от себе си и ще сте една идея по-спокойни.

Ако имате много ненужни неща и не знаете как да се отървете от тях, то има няколко начина, по които да решите проблема с многото вещи. Първият е продажбата на всичко ненужно в интернет без поставянето на цени, които могат да забавят продажбата. Ако не искате да се занимавате с продажби, то може да подарите или рециклирате всичко и така да се отървете по-бързо без много усилия.

онлайн продажба

Помислете къде ще сложите детското креватче

Може би един от най-важните въпроси е къде ще спи бебето. След като вече сте разчистили всички стаи и сте ги подготвили за поставянето на нови неща е важно да решите къде ще бъде стаята на бебето. Има няколко варианта за разрешаването на този “проблем” и сега ще ги разгледаме.

Първият вариант е бебето да спи в стаята на родителите, тъй като това ги прави по-спокойни, че могат да го наблюдават постоянно. Това обаче ще ви коства доста организационно време и пространство, тъй като бебешките и детски мебели са доста обемисти и пространството ви ще бъде доста ограничено. Тук става на въпрос за отделно бебешко креватче, което съдържа в себе си и място за поставяне на дрешките.

Друг вариант е покупката на сгъваемо легълце, в което бебето да спи и да си играе. Плюсовете на този тип легла са, че не заемат много място, могат да се сгънат и приберат по всяко време на деня. Минусите обаче са повече на пръв поглед. Например този тип легла могат да се ползват по-кратко време, защото бебето ще порасте бързо, няма да има къде да оставяте дрешките, а и устойчивостта не е като тази на другия тип легла.

И последният вариант, който се среща доста по-често в сравнение с другите два е детската стая, която ще се използва само от детето. Тук отново има плюсове и минуси като към плюсовете е това, че няма да се налага да мислите как ще изглежда стаята с още един нов член, но пък ще трябва да намерите място където да спите и вие- това най-често е хола, който придобива двойна функция.

Купувайте практични вещи

Не купувайте вещи, които заемат много пространство. Всеки вече може да си купи сгъваема количка, сгъваеми столчета за хранене или пък сгъваеми бани за къпане, ако банята е малка и не достига място.

Също така е хубаво да използвате всичкото налично пространство във вашият дом. Може да сложите закачалки на вратите и там да закачате някои неща, използвайте също така и рафтовете тип библиотека за поставянето на свещи, сувенири и т.н. Може да закупите дори нови кошове, в които да държите детските играчки и други принадлежности.

Добра идея ли е да се търси ново жилище?

Много хора си мислят, че когато се роди дете е нужно да се търси ново, по-голямо жилище. Това не винаги е така и никъде не е казано, че трябва точно така да се постъпи. Ако обаче решите да купувате ново жилище и се чудите как бързо да продадете старото, то може да се обърнете към компания за изкупуване на имоти, която ще ви предложи момента цена и ще може да я получите до броени дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.