Идеи за изработка на зидана баня

Баня, изградена в зидария, придава на къщата, в която се помещава, селски привкус на страхотен чар. Традиционно присъстваща в селски къщи и вили, зиданата баня също е идеален избор за интегриране в градски и модерни жилищни решения.

Направи си сам зидана баня

Ако имате опит в работата с цимент и лепило и имате добра сръчност, може да се опитате да направите зидарията дори сами. Използват се блокове и сглобяеми материали от лек бетон, който може лесно да се адаптира. Изградете дървена или стоманена рамка на земята и започнете да вкарвате блоковете върху слой бетон, който преди това сте намазали с мистрия. Отвесът и нивелирът ще ви покажат линията, която трябва да следвате, за да вървите направо. Горните блокове трябва да са фиксирани заедно с лепило. След като стената е завършена, може да нанесете лепило за нанасяне на плочки за баня и други покрития. Внимавайте да не го пробиете, тъй като може да се разпадне.

Сменили ли сте ваната с душ и трябва да покриете стените?

Душът може да бъде преоткрит със стила за облицовка открита зидария. Той трябва да се съгласува с останалите елементи за цялостен елегантен външен вид. Благодарение на панелите, боядисани с боя, стенното покритие може да излезе от анонимност, за да  превърне банята в изискан модерен уелнес кът. Това се дължи на еднаквостта на всички повърхности вътре в душа, гарантирана от факта, че тези водоустойчиви панели, които могат да се комбинират с всички кабини, са направени в еднакви текстури и цветове като душ коритото за координиран резултат.

Потърсете начин да съчетаете стените и душ коритото, който да характеризира стила на банята и да създаде уникална и изискана атмосфера.

Идеален начин за постигане на ефективен декоративен резултат за кратко време и без скъпи ремонти е просто да залепите към стената дървени рафтове с помощта на строителни лепила.Комплектите плочки, емулиращи зидана баня, обикновено се предлагат в модерни неутрални нюанси като антрацит, циментово сиво, бяло, кремаво и мока.

Източник:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.