Идеи за модерна розова баня

Идеите за розова баня са модерни и има защо. Вероятно не е убягнало от вниманието ви, че розовото твърдо се измести от лагера на „сладникавите“ в лагера на „изтънчените“ нюанси. Така че защо не помислите за обновяване на банята си в този горещ и модерен цвят?

Както всеки друг цвят в спектъра, има множество нюанси за избор; от най-бледите цветове на каламин, пудра или руж до по-смелите и поразителни цветове на фуксия и бонбони, плюс всичко между тях.

И не се притеснявайте, ако смятате, че розовото може да е просто проблясък и не сте сигурни, че ще го харесате в дългосрочен план. Има фини начини да въведете нюанса в идеята си за баня, преди да се ангажирате напълно.

Къде да потърсите вдъхновение?

Ако се върнете към 40-те и 50-те години в Съединените щати, розовите бани бяха много модерни. Не само плочките, но и ваните, мебелите, подовете също бяха в този нюанс. Независимо дали мотивът ви ще бъде от любов към винтиджа или защото  харесвате този нюанс, може да създадете модерна розова баня в дома си, ако този цвят ви кара да се отпуснете и да се почувствате уютно.

В САЩ конкретният нюанс на розовото, с който са направени баните в средата на миналия век, се нарича “MamiePink” и “FirstLadyPink”. Първият в чест на МеймиАйзенхауер, съпруга на президента на Съединените щати от 53 до 61, която използва този цвят в Белия дом, дотолкова, че пресата го нарече „Розовият дворец“. Следователно розовите бани имат важна история в американския декор.

Фикцията за Лудите мъже, която се развива през 50-те и 60-те години, ни въведе в този малко кичозен, цветен стил, който мнозина харесват. Така че, идеята да имате напълно розова баня днес, не е нито нова и без история, нито неуместна.

Интериорните дизайнери познават добре идеята за използване на розови плочки за баня във всякакви размери, редуващи се с черни и бели нюанси. Можете да поставите дори тапети в този цвят. Дори и венецианската мазилка в банята може да се нанесе и да изглежда добре в розово.  Стената от цветни стъклени блокове и мебелите, боядисани в розово, в същото време могат да бъдат с ретро привкус, но не е невъзможно да се използват и в модерните бани.

Източник: Магазин за баня vsichko-za-baniata.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.