Заслужава ли си да посетите Банско?

Независимо дали търсите място за релакс или активен живот, Банско е чудесна дестинация, която да разгледате. Предимство на Бнско е близостта до всички по-големи градове в България. Ако например ви сеналага да пътувате до банско, то просто можете да си наемете такси от София до Банско и да стигнете на разумни цени. С топлото си време и зашеметяващата природа ще имате ваканция, която никога няма да забравите. От каране на ски до туризъм, планинско колоездене до горещи извори, в района има какво да правите. И поради популярността му като дестинация за зимни спортове, цените също са много достъпни.

Планинско колоездене

Независимо дали сте опитен планински колоездач или начинаещ, ще бъдете изумени от разнообразието от възможности, които имате в Банско. Има стотици километри пътеки, подходящи за всеки. Няколко от пътеките са предназначени за международни състезания, докато други са насочени към привличане на туристи.

Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че трябва да носите бутилка вода, за да можете да обикаляте с велосипед в Банско. Някои хотели и магазини за отдаване под наем също предоставят каски под наем.

За забавно каране вземете велосипедната алея до Свети Никола. По маршрута ще намерите стоянки за велосипеди, барбекюта и места за отдих.

Каране на ски

Независимо дали сте начинаещ скиор или опитен свободен карач, карането на ски в Банско си заслужава да бъде посетено. Въпреки че е сравнително малък курорт, той има какво да предложи. Освен ски пистите, това е и чудесно място да видите планините, както и да се насладите на апрески сцената.

Ако търсите нещо малко по-приключенско, може да искате да опитате сафари по суша в стар руски джип. Предлага се със ски и борд Traventuria.

Освен за каране на ски, Банско е и прекрасно място за летни разходки. Има старинен, калдъръмен стар град, който е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Безопасно е за разходка, особено през деня, и има ниско ниво на престъпност.

Горещи извори

Разположен в Банско, България, Hot Springs Medical and Spa хотел предлага пълноценно СПА изживяване. Удобствата включват сауна, парна баня, масаж, вътрешен и външен басейн. Има също стаи за игри и турска баня. Хотелът е луксозно място за почивка, предлагащо самостоятелни бани и безплатен достъп до интернет.

СПА хотел Регнум разполага с няколко минерални басейна. Разполага също с парна баня, бар и кафене. Предлагат здравословно меню с акцент върху храната. Имат и плитък детски басейн. Гостите могат да се насладят и на хидромасажна вана до външния минерален басейн.

Храна и вино

Независимо дали искате традиционна българска храна или нещо малко по-интернационално, Банско има ресторант за вас. Те включват ресторанти с места на открито, градини и традиционна музика.

Има и няколко местни супермаркета, където можете да си купите пресни продукти. Тези са най-евтините в града. Такива можете да намерите на улица „Пирин“ близо до централния площад.

В Банско има и няколко местни ресторанта. Някои от тях имат добро меню и са отворени целогодишно. Други са затворени в раменните месеци.

Друг популярен ресторант в Банско е Джинджър. Този ресторант има отлично място и е в непосредствена близост до най-добрия нощен живот в града. Има богато меню и достъпна цена.

Безплатни пешеходни турове

Независимо дали сте в града за почивка или живеете тук, безплатните пешеходни обиколки в Банско са чудесен начин да опознаете историята и културата на града. Те също са чудесен начин да се срещнете с местните жители.

Например, ако търсите идеалното място за гледане на филм, Лятно кино Банско ще предлага безплатни филми вечер. През деня можете да направите обиколка на музея или да посетите пазара, който се провежда на площада всяка неделя.

Друг вариант е да се отправите към Национален парк Пирин. Тук ще намерите много туристически маршрути, които са подходящи за всяко ниво на физическа подготовка.

Настаняване

Независимо дали търсите бюджетен хотел, луксозен 4-звезден хотел или апартхотел, Банско предлага широка гама от възможности за настаняване, които да отговарят на вашите нужди. В зависимост от времето на годината, което посещавате, можете да очаквате да платите от 10 евро на вечер за евтин хотел до около 200 долара на вечер за луксозен хотел.

Когато избирате вашия хотел, добре е да проверите удобствата в хотела. Повечето хотели в Банско предлагат разнообразие от съоръжения, включително закрит басейн, спа център, сауна и бар. Някои хотели дори предлагат безплатни трансфери до кабинковия лифт.

Източник: Truerentcar.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.