3-те основни елемента на една баня

Има много различни принадлежности, които изграждат една баня, но има три, които обикновено се считат за най-важни: мивка, тоалетна и душ. Всички тези неща са необходими в банята. Могат да се намерят и техни разновиности, като например хигиенен душ, който е нещо по-интересно, което може да бъде сложено в банята.

Тоалетни

Най-важното приспособление за избор е тоалетната. Можете да намерите набор от различни видове, включително бидета и модули за стенен монтаж. Някои дори са оборудвани с вградени функции.

Най-добрият вариант е да закупите качествен модел, който е устойчив на влага и лесно се почиства. Също така трябва да се уверите, че се побира в наличното пространство. Правилното обзавеждане може да бъде чудесен начин да свържете темата на вашата баня. Мивката е друго обичайно приспособление в банята, за нея е важно да се избере подходящ плот за баня. Може да се монтира на един плот или на две отделни мивки.

Душове

Когато ремонтирате банята си, първата стъпка е да намерите перфектната душ слушалка. Тези приспособления са важни, защото контролират потока на водата. Те могат да бъдат изработени от пластмаса или месинг и да имат различни характеристики.

Най-популярният тип е фиксирана душ слушалка. Те обикновено се монтират на стената. Евтини и лесни за инсталиране са. Идват и с маркуч. Някои от тях разполагат с функция за пауза, която намалява водния поток, когато се къпете. Някои имат LED светлини около дюзите. Това може да помогне за добавяне на интересен ефект, например цветовете да се менят при различната температура на водата. Много от тях са проектирани да пестят вода.

Вани

Ваните са едни от най-важните елементи във всяка баня. Могат да се използват като самостоятелни вани или като комбинация от вана и душ. Видът вана, който ще изберете зависи от вашите предпочитания и начин на живот. Все пак трябва да имате предвид определени фактори, за да сте сигурни, че купувате вана с добро качество.

Можете да избирате от широка гама от материали, които да отговарят на вашите нужди. Акрилът и порцеланът са често срещани, но има и алтернативи като чугун. Трябва също да вземете решение за местоположението на крановете. Можете да избирате между моно смесителни кранове, които имат един отвор за топла и студена вода, или централно разположени кранове, които имат един кран за топла вода и друг за студена. Можете да инсталирате рафт за закачалка за хавлии, за да добавите стил към вашата баня.

Мивки и умивалници

Мивките са важна част от всяка баня. Предлагат се в различни размери и форми. Въпреки че се използват главно за измиване на ръцете, те са полезни и за почистване на четки за грим и дори за къпане на домашни любимци.

Тези мивки се предлагат в различни материали, включително акрил, керамика, камък и неръждаема стомана. Те са издръжливи и лесни за почистване. Някои видове са интегрирани с брояча.

Някои мивки имат дренажни отвори, които ги предпазват от преливане. Някои имат гланцово емайлово покритие, което улеснява почистването на повърхността. Има и стъклени мивки, които се предлагат в уникални форми и дизайн. Някои от най-популярните модели, включват бяло и бежово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.