Защо да купите бели мебели?

Вероятно се чудите защо да купувате бели мебели или дори бяла техника втора ръка? Това е страхотен цвят за вашата спалня и, което е по-важно, това е цвят, който лесно се поддържа чист. Освен това предлага възможност наистина да украсите дома си.

Това е цветът на чистотата

Бялото често се използва за представяне на чистота, невинност и на светлината. Може да бъде ярък контраст с други цветове, като черното, но асоциациите му са разнообразни.

В древен Египет жриците са носили бяло. Цветът също се свързва с невинност и девственост. Древните храмове са построени от бял мрамор.

В Библията, белият цвят е показан като символ на чистота и светлина. Също така е свързан с добро здраве, честност и праведност. Бялото също е добър цвят за използване при рекламиране на медицински продукт.

Някои хора носят бяло през лятото, за да останат прохладни. В исляма бялото се носи от поклонниците. Цветът има положителни асоциации с католическата църква и шинтоистката религия на Япония. Този цвят се свързва с радост, девственост и ново начало.

При проектирането на ултрамодерни пространства, обикновено се избира бял цвят. Използва се вместо ярки цветове, като червено и жълто. Има обаче стотици различни нюанси на бялото, включително сиви тонове.

Това е шанс да украсите спалнята си

Белите мебели са правилният начин, ако търсите модерна визия в спалнята си. Въпреки че има много цветове за избор, бялото ще върви с почти всичко. Освен това прави стаята ви да изглежда по-голяма и по-светла. Можете дори да добавите няколко нотки лукс, като инвестирате в няколко полилея или няколко луксозни лампи.

Нещо повече, мебелите за бяла спалня не са толкова трудни за намиране, колкото си мислите. Често можете да се възползвате от оферти за мебели, които няма да намерите в обикновен магазин за ремонт на дома.

Трудно ли е да се поддържа чисто?

Белите мебели могат да бъдат труден цвят за поддържане. Въпреки това можете да поддържате белите си мебели да изглеждат страхотно, като следвате няколко прости съвета.

Първо, уверете се, че мебелите от бяло дърво са далеч от пряка слънчева светлина. Това е така, защото е податлив на пожълтяване с течение на времето.

Друг начин за предпазване от петна е да покриете мебелите с найлонов плат. Трябва редовно да сменяте кориците, за да не се замърсяват.

И накрая, можете да наемете професионални чистачи, които да ви помогнат с почистването на вашите мебели. Тези професионалисти могат да почистят вашата тапицерия, за да гарантират, че всички петна са премахнати. Те използват силни химикали, за да премахнат мръсотията от дълбоката вътрешност на тъканта.

За да поддържате вашите бели мебели чисти, е важно да имате редовен график за почистване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.