Как да се справим с предколедната треска

Наближава един от най-светлите християнски празници.За много хора, поради забързаният начин на живот празникът се превръща в стрес, тревога и напрежение дотолкова, че човек дори губи желание за тях.

Няколко съвета, за които обещаваме да изпитате истински уют и спокойствие през идните празнични дни

Елха и украса

Koledna elha-podaruci

Според най-разпространените традиций коледното дръвче се украсява на Никулден, но правила кога точно да го направим все пак няма, важното е да имаме настроение и да се забавляваме.В последните години преобладава тенденция на изкуствените елхи, хората следват поверието да слагат по една нова играчка всяка година на коледното дръвче.Важното е да влагаме енергия, емоция , настоение и красивата декорация ще е отражение на нашата вътрешна коледна магия.

Подготовка

Събирането на цялото семейство пред елхата, около празничната трапеза, коства подготовка и време, което може да се разпредели предварително предните дни, така че да остане достатъчно време за последните приготовления и да се насладите на семейния уют.

Подаръци

podaruci-koleda

Търсенето на подаръци за най-близките, особено в последния момент определено е голям стрес.За да си спестите тревогите, може да се заемете с тази задача дори месец преди Коледа, а да не оставямте всичко за последния момент и да си причинявате ”Шок” на портфейла.В наши дни доста разпространено и удобно е онлайн пазаруването, но трябва да имате едно на ум за стоката, която ще получите и съответно да разполагате с достатъчно време за връщане и замяна.С по-ранната поготовка на подаръците и организацията на празника, няма да се чувствате притиснати и ще вземете най-рационалния избор, с който ще донесете усмивка на близките си и няма да повлияете драстично на своя бюджет.

Идеи за подарък

Ваучер за подарък: чудесен избор, с който получателят със сигурност ще бъде по-доволен, отколкото подарък купен в последната минута от най-близкия супермаркет или бензиностанция. Коледна кошница: тук можете да дадете воля на своето въображение, и в нея да присъстват продукти по вкусовете на получателя.Типични за случая са шампанско, вино, сладкиши, шоколади и т.н. Класически подаръци: тук също бихте могли да се разгърнете много- шапки, шалове, ръкавици, както може и да използвате хобитата на вашите получатели, като любителите на риболов например, зимни спортове и т.н. Един смарт часовник би зарадвал мъжката половинка и в същото време е доста практичен и през ежедневието. Книгата остава един от най-предпочитаните и практични подаръци в комбинация с хубаво вино и кутия бомбони, би впечатлила всеки.

За любим човек

Едно бягство в планината със сигурност ще зарадва половинката, а колкото е по-дълъг периода, толкова по-дълго ще се възползвате от прекрасния подарък.

Насладата от добрата организация

love-christmas

Коледа безспорно е пазаруване, време, планове и стрес, но това е времето прекарано с най-скъпите ни хора, домашната храна, мисълта за другия и надеждата за ”Чудо”. Нека просто да се насладим, да бъдем щастливи, благодарни и по-смирени.Коледа е любов, Коледа е вяра, Коледа е в малките неща.

Светли Празници

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.