Най-посещаваните градове в света за 2019 година

Вижте кои са най-посещаваните градове в световен мащаб и прочетете какво интересно може да се посети в тях!

Банкок, Тайланд

Банкок е една от 76-те провинции на Тайланд с население от 9,1 милиона души, а на урбанизираната зона около 12 милиона души.
В рамките на последната година, Банкок е посетен от 22,8 милиона души и така се нарежда безапелационно на първото място в класацията. Забележителности, които трябва да се посетят-

Банкок, Тайланд. Най-посещавания град

-Кралският дворец трябва да се посети на сто процента от всеки, който е отишъл чак до Тайланд. Дворецът е величествено архитектурно постижение, което се простира на цели 945 хиляди квадратни метра и обхваща повече от сто сгради с 200 вековна история.

кралският дворец в Банкок

-Древният град също не е за изпускане. Той е обявен за най-големият музей на открито в света със своите стотици паметници разположени на повече от 80 хиляди хектара площ.

Meuang Boran, Банкок

-Паркът Романинат е едно от най-интересните и оригинални местенца. Този парк е бил стар затвор, който е работил доскора, а след неговото затваряне той е бил адаптиран и направен като магазин, в който се продават неща изработени от затворниците.

Париж, Франция

Париж е столицата и най-големия град във Франция с население от над 2,1 милиона души. През изминалата 2019 година Париж е посетен от близо 10 пъти повече души, колкото живеят в него, а именно 19,1 милиона души, които са го посетили.
Забележителности, които трябва да се посетят-

-Айфеловата кула… може би никой няма да се учуди, като първо прочете за Айфеловата кула, но според мнозина тя е най-известният архитектурен мономент в света и емблена на Париж. Построена е в чест на 100-годишнината от Френската Революция, висока е 307 метра и е съставена от 15 хиляди стоманени секции, скрепени помежду си с 2,5 милиона нита.

Айфеловата кула- едно от най-посещаваните места

-Лувърът… това е пищен дворец, който е бил дом на френски крале и в чийто двор се намира известната “Стъклена пирамида”. В Лувъра има над 30 хиляди произведения на изкуството.

Лувъра във Франция е сред най-посещаваните дестинации

Лондон, Англия

Лондон е столицата на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и е най-големият метрополис в Европейският съюз. Лондон се нареджда сред четирите най-важни града в света.
Забележителности, които трябва да посетите-

–Бъкингамският дворец… в него може да видите скулптури, картини, златни и сребърни издели, скъпи бижута, редки мебели и порцеланови изделия. Дворецът е отворен за посетители само когато кралицата отсъства от него!

Бъкингамският дворец- красив и величествен

-Хайд парк… ако искате да се отдадете на спокойствие, то този парк е вашето място. В него може да се насладите на зеленината, цветните алеи и езерото Серпентайн с плуващи в него лебеди.

Хайд парк- най-посещавания парк в Лондон

-Катедралата Сейнт Пол… тази катедрала е построена във формата на кръст, но това може да се види само от птичи поглед. Купулът на катедралата е един от най-големите в света. Най-интересното предстои, като изкачите 259 стъпала и стигнете до шепнещата галерия, където може да прошепнете нещо от единия край, а човекът с вас може да го чуе чак в другият край. В тази катедрала прунц Чарлз и принцеса Даяна са се врекли във вярност.

Катедралата Сейнт Пол в Лондон

Дубай, Обединените арабски емирства

Дубай е столицата и най-големият град в емирство Дубай от ОАЕ. Градът е най-важният търговски и финансов център на ОАЕ.
Забележителност, които трябва да се посетят-

-Бурж Халифа е най-високата сграда в Дубай и в света с нейните 828 метра височина. На последните етажи, които се реят в небесата са разположени офиси и тераси с меко казано впечатляваща гледка.

Бурж Халифа- най-високата сграда в света

-Палмата Джумейра… това е изкуствено създаден остров във формата на палма. На полуостровите с формата на листа са построени различни вили и апартаменти, а на ствола на “палмата” са построени търговки центрове с различна големина.

Палмата Джумейра- най-странното и красиво място

Ако сте решили да продадете имота си независимо къде се намира може да се обърнете към сигурна и коректна фирма за изкупуване на имоти, апартаменти и парцели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.