Какво да ядем след Коледните и Новогодишни празници?

Нашите Коледни и Новогодишни традиции, както и тези на много други държави са свързани с много храна и алкохол. След като отминат тези дни на тежко угощение идва момента, в който организма ни започва да се чувства зле от всичкото преяждане и препиване.

Ние трябва да му дадем шанс той да се възстанови и да си върне нормалният начин на работа, защото така ще се чувстваме по-добре физически и дори психически. В тази статия ще ви запознаем с няколко храни, които е хубаво да консумирате и да не консумирате, за да се възстановите.

Какво не трябва да ядем?

На първо място ще започнем с това, което не трябва да ядете. Тук храните са много, но ние ще кажем за някои от тях.

Ще трябва да се избягва консумацията на хляб и други тестени изделия като например закуски от кварталното магазинче или пък пица, която съдържа всички неща, които са вредни за организма.

След това е месото. То се поставя при храните за избягване, защото се предполага, че по празниците сме консумирали много от него и организма ни има нужда да се прочисти от месо и месни изделия.

За съжаление на много хора ще се наложи и сладките неща да бъдат избягвани в след новогодишната “диета”. Не яжте торти, сладки, шоколади и други подобни, защото те са тежки и организма ни ще продължава да работи по-трудно от обичайното.

Ще вмъкнем, че дотук изброените неща може да се консумират в много малки количества веднъж или два пъти през седмицата, за да няма недостиг на нещо в организма ни.

Какво е добре да консумираме за заздравяване на организма ни?

Ще започнем с приемането на повече течности и по-точно вода. Сутрин на гладно може да изпием една чаша топла вода с изстискан лимон в нея и малко мед. Това ще ни даде нужният тонус за деня и също така това “питие” ще забърза нашият метаболизъм. Не отнема повече от 5 минути да си приготвите сутрешна доза тонус, който ще ни държи цял ден в добро състояние! Ако нямате време след като станете сутрин, то вие може да изпиете един-два чая докато сте на работа или каже, което обаче да бъде без захар и други добавки като сметана.

След преяждане и тежка седмица изпълнена с празненства е изключително важна консумацията на плодове и зеленчуци, които от своя страна не натоварват организма и лесно могат да бъдат храносмилани от организма.

Може да консумирате и бобени растения, които са богати на калий и растителни протеини. Тези растения са способни да подбият апетита ви и така вие ще намалите приема на излишни калории.

Щом консумирате от позволените храни, то това не означава, че трябва да преяждате с тях. Сложете си някаква граница на прием, яжте редовно и по малко количество, а не веднъж или два пъти и по много, защото така натоварвате организма си още повече. Помислете за организма си и му осигурете една нормална работа, тъй като всички сме зависими от него и неговата нормална работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.