Защо в столичен квартал протестират за пореден път

Граждани на столичния квартал Орландовци излизат на протест за пореден път , за да попитат българското управление , до кога трябва да търпят ,колко време и какви мерки е нужно да се вземат, за да се спрат кражбите и безпокойния живот , което нареченото от ”Гето” предлага.
Нека се върнем назад в 2015 г. , когато след масов бой с бухалки мотики и брадви жителите отново бяха на протест , при което бе засилено полицейското присъствие в района за няколко дни докато обстановката се успокои.
Трябва ли да има протести и инциденти всеки ден, за да реагират българските политици адекватно и навременно на проблемите.
През годините от 2015 г. до сега бяха организирани няколко специализирани акции от страна на полицията срещу престъпни групи от квартала занимаващи се с кражби ,рекет ,имотни измами ,наркотици и изнудване, но успехът за момента може би е минимален.
Проблемът продължава престъпниците са все така спокойни да действат без абсолютно никакво притеснение за последствията, а кварталът може би наистина е заприличал на ”Гето”.
Другият проблем на жителите е градският транспорт ,който през 21 век дори не трябва да се обсъжда като ”Проблем” , поради това , че тази привилегия за гражданите трябваше да бъде създадена на малко по ранен етап от нашето развитие като столица.
Според жителите на квартал Орландовци автобусните линии се движат през около 40 минути и единствения градски транспорт , на който могат да разчитат е трамвая , който всъщност от доста време е автобус , а останалите линии са за околията до София и те не могат да задоволят нуждите на хората от Орландовци.
В крайна сметка нещата според жителите на квартала зависят от Столична община , и се надяват този път да бъдат взети правилни мерки относно натрупалите се проблеми , за да могат хората да живеят по спокойно в една Европейска столица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.