Какво трябва да знаем преди покупката на таблет

Таблетите с марка Apple нямат голям асортимент за избор, но пък разполагат с много предимства и добри характеристики. От другата страна са таблетите с операционна система на Андроид, които не блестят с много добри характеристики, но имат голям брой разновидности от модели.

За какво ще използваме таблета си?

Цените в днешно време започват от 100 лева и вървят във възходящ ред, което ще рече, че вие трябва да сте сигурни за какво си давате парите. За да направите това трябва да сте наясно за какви цели ще използвате своя нов таблет. Например, вашият таблет с Андроид може да ви послужи като втори спомагателен екран на компютъра ви, но с него също така може да запълните свободното си време. В България има много таблети на достъпна цена, които може да си закупите. Много хора съжаляват за похарчените пари по таблета, защото не знаят как и за какво да го използват. Ето защо трябва да знаете за какво купувате своя таблет- за развлечение, за работа, за четене на книги, за гледане на филми или за други дейостти, за да може да изберете правилният модел.

Хардуер и софтуер:

Ако искате да закупите таблет за игри, тогава се нуждаете от таблет с добър GPU. Ако възнамерявате да го ползвате за снимки… търсете таблет с добра предна и задна камера. Колкото портове има вашият таблет, толкова по-добре (Bluetooth, SD и USB или MicroUSB, HDMI или Micro HDMI). Добре е да хвърлите и едно око на капацитета на батерията, защото и той е важен за пълноценната работа на таблета.

Размера:

Ето и най-важната част на таблета, затова трябва да изберете модел, който има дисплей отговарящ на изискванията ви. Таблетите с Андроид обикновено предлагат таблети със 7, 8, 9, 10, 11 и 13-инчови екрани. Предлаганите съотношения са 4:3 и 16:9, което ще рече, че 4:3 наподобява екрана на iPad, а 16:9 наподобява екрана на вашия лаптоп.

Клавиатура и стилус:

Ако ще използвате вашия таблет за работа, тогава ще ви се наложи да си купите аксесоар (клавиатура) към таблета. Полезен аксесоар за таблетите е стилуса, чрез който може да си водите бележки и да скицирате идеите си.

Уникални функции:

-Mini HDMI порт: Ако искате таблет за игри, тогава търсете такъв, който има Mini HDMI порт, като по този начин ще можете да свържете таблета си със своя телевизор и така да прехвърлите забавлението на по-голям екран.

-Проектор: Има таблети с вграден проектор, което е идеално ако искате да използвате устройството за презентации.

-Водоустойчивост: През летните сезони всеки иска да се забавлява до басейна или на плажа, но в същото време таблета му да бъде защитен от намокряне, затова търсете таблети, които са отбелязани като водоустойчиви на определена дълбочина или от просто намокряне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.