Кой е точният автомобил за нас?

Може би няма точна формула за това как да изберем точната кола за нас или пък откъде да я купим. Всичко зависи от това какво търсим, къде го търсим и колко пари можем да отделим за нов автомобил.

В днешно време имаме наистина огромен избор от автомобили за разлика от преди десетина години, когато е имало доста по-малко автомобили, от които да избират шофьорите. Това е един голям плюс за всички нас и наистина трябва да изберем най-доброто според нашите критерии.

В един автомобил има много неща, които трябва да се видят преди покупката му и трябва да бъдем внимателни и наблюдателни. Ако не сме сигурни в себе си, то ние можем да потърсим помощ от някого, който разбира от автомобили или пък компания за предвалителен оглед на кола.

На пръв поглед на преден план излиза външният вид на колата. Ако той не ви допада това означава, че трябва да се насочите към друг, който на външен вид ви допада повече. След това идва ред на колата отвътре. Гледайте дали интериорът е запазен и обърнете на здравината му. За поддръжката или пък смяната на интериора са нужни доста средства, които не биха ви се харесали.

И така дойде и реда на това, което се намира под капака, а именно сърцето на автомобила. Двигателят трябва да работи без излишни шумове, хлопания и тропания. Ако има такива, то вие веднага трябва да попитате откъде идват и в следствие на какво са се получили.

Ето и няколко въпроса, които е добре да зададете преди покупката на нова кола:

  1. Откъде е внос автомобилът и преди колко време е вкаран в страната ни. (хубаво е да търсите автомобили от страни, където няма тежки зими и пътят не е обработван със сол и пясък).
  2. Колко собственика е имал автомобилът преди да го купите вие.
  3. Има ли някакви ремонти по автомобила, които биха ви създавали проблеми по-нататък при шофиране.
  4. Реални ли са километрите изписани на таблото и може ли това да се провери.
  5. Какъв е разходът на гориво в градски и извънградски условия.
  6. Правена ли е автодиагностика на автомобила, за да бъдат установени дадени проблеми по него.
  7. Налична ли е сервизната история на колата и дали всичко е легално.

Има и още десетки въпроси, които може да зададете, за да се убедите, че това е точният автомобил за вас. Въпросите могат и да бъдат свързани конкретно към определената марка и модел на автомобила, защото всеки модел има своите плюсове и минуси.

Знайте, че колкото и да е хубава колата, колкото и евтина или скъпа да ви се струва тя, то вие трябва да имате едно наум, че има нещо скрито от вас. В някой случай трябва да направите и компромис с нещо, което не ви удовлетворява за сметка на нещо, което е добър плюс в автомобила. Затова… гледайте и избирайте внимателно, за да няма нежелани разходи след покупката!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.