Тактическата раница е много повече отколкото предполагате

Основни характеристики на тактическите раници

Самото име идва от производството на оборудване и униформи за военнослужещи. Тактическите раници се различават от обикновените, например туристическите, по много характеристики:              

Голям брой външни джобове и прегради, от които бързо се изважда всичко необходимо и не е нужно да сваляте раницата и да отваряте основното отделение.

Разнообразни опции за камуфлажни цветове за използване на различни терени.

Наличната система за незабавно освобождаване.

Удобни презрамки, с помощта на които раменете не се трият дори при дълги походи.

Възможност за използване на раницата като чанта за рамо.

Наличието на тайни джобове вътре за оръжия, е още една особеност, която се счита за много популярна сред специалните части.

Щурмовите раници са с малки обеми и често имат хидравлична система, както и няколко отделни отделения. Тридневните щурмови раници са предназначени да зареждат в тях само най-необходимото от 1-3 дневни изчисления и имат малък размер.

Рейд раниците, за разлика от тридневните, са предназначени за по-дълъг период на използване, например за 50-60 км рейдове. Те са големи по размер, оборудвани с опори за кръста и колани. Благодарение на последния детайл, раниците за рейд се различават от предишните две, в които има само ремъци за закрепване към бронежилетки.

По принцип тактическите раници се наричат ​​раници, използвани от военния персонал за решаване на военни проблеми. Раниците са с обеми до 60-70 литра, както и система за закрепване Molle. Както вече споменахме, тактическите раници могат да бъдат рейд (до 45 литра) и щурм, които са малки (до 30 литра). Всички други разновидности, които са малки и особено малки чанти и чували, се прикрепят към раниците (продуктите са медицински, гранатометни, магазинни, куриерски и други). Те се наричат ​​ торбички и обикновено се използват само в комбинация с основните тактически раници.

Здравината и практичността на тактическите раници е пословична. Ето защо те са използват не само от военните, а и като чудесен аксесоар в ежедневието – като пътни или туристически раници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.