Къде да отидем на море у нас?

Идва летният сезон и ще трябва да изберем кой приморски град да изберем за една хубава и приятна почивка. Повечето от нас обичат да ходят на едно и също място, защото обичат познатото, но има и хора, които обичат да разнообразяват. Тази статия е именно за тях!

на море в България

В нея ще видите местенца по нашето Черноморие, които да посетите и по няколко забележителности в тях. Надяваме се, че обстановката с коронавируса не е объркала вашите планове. Затова се отпуснете, изберете точното място и си починете подобаващо.

Почивка сред природата в Св. Св. Константин и Елена

Ако искате да бъдете по-близо до някой по-голям морски град, то Св. Св. Константин и Елена е на само 8 километра от град Варна и може по всяко време да отидете в големия град. Курортният комплекс е пълен с кипариси, лилии и много смокинови дървета и в съчетание с чистия планински въздух и чисти плажове е едно уникално и спокойно местенце за почивка.

Като цяло този курортен комплекс е предназначен за балнеолечение, тъй като разполага с много минерални извори, басейни с минерална вода и десетки балнеологични комплекси. Ако искате да видите и някоя забележителност, то вие може да посетите:

 • Ботаническата градина
ботаническа градина в св.св. константин и елена
 • Аладжа манастир
аладжа манастир
 • Манастирът Св. Св. Константин и Елена
Манастирът Св. Св. Константин и Елена

От лукса до обикновеното в Обзор

Разположен между Варна и Бургас, Обзор е едно от най-посещаваните места през летните месеци на годината. Бреговата му ивица е сравнително голяма и обхваща около десетина километра плажове. В тези 10 километра едни от най-красивите плажове са южният и плажът Иракли.

В Обзор може да се настаните където поискате. Има множество възможности за настаняване- от малки къщички и апартаментчета под наем до големи и много луксозни хотели, в които да си изкарате незабравими дни. В Обзор може да посетите следните забележителности:

 • Екопътека Калето
екопътека калето, обзор
 • Църква “Св. Йоан Предтеча”
Църква "Св. Йоан Предтеча"
 • Часовниковата кула и фонтана
Часовниковата кула и фонтана

На път към най-популярният курорт у нас

Слънчев бряг… това е най-известният и популярен плаж в България! Това е така, тъй като Слънчев бряг предлага най-широката и екологично чиста плажна ивица. Многото барове, ресторанти, хотели, магазинчета и места за забавление привличат туристите и превръщат курорта в една невероятна дестинация за лятна почивка.

Нощният живот също е на топ ниво и може да се отдадете и на него. Около Слънчев бряг има и няколко места, които са изключително важни за развитието на курорта- международното летище във Варна, яхтеното пристанище в Свети Влас и Несебър. Места, които може да посетите са:

 • Аквапарк Кубан
Аквапарк Кубан
 • Морски аквариум “Свети Никола”
Морски аквариум "Свети Никола"
 • Лунапарк Слънчев бряг
Лунапарк Слънчев бряг

Златни пясъци

Златни пясъци се слави с това, че разполага с най-чистите плажове в района. Града е известен и като своеобразен природен парк благодарение на буйната растителност, която вирее там.

В Златни пясъци може да практикувате много спортове, да се насладите на природата, да отидете на аквапарк, както и да излезете през нощта, за да видите и нощният живот. Ако искате да видите някоя забележителност, то вие може да видите:

 • Аквапарк Акваполис
Аквапарк Акваполис
 • Пейнтбол Златни пясъци
Пейнтбол Златни пясъци
 • Сребролистната липа
Сребролистната липа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.