Признаци, че колата Ви е за продажба

В повечето случаи автомобилите се сменят когато излезе по-нов модел от същата марка или модел на колата, но това е тенденция в страните, които са по-развити от нашата. Според експерти, съвременните коли не могат да служат цели 10 години на собственика си, или ако това стане ще бъде срещана рядкост.

Днешните тенденции

В страните от Източна Европа нещата не стоят така. Много от собствениците там продават колите си заради други причини. Те хвърлят огромни суми пари за чести ремонти, като се целят да върнат към работа най-често агрегатите. Това харчене на пари има временен ефект и след определен пробег на колата се появяват нови или дори същите проблеми по колата. Ето Ви няколко основни признака, по които вие да разберете, че колата Ви е за продажба.

Ремонт на двигателя

Ако консумацията Ви на масло се увеличава, то това е признак за ремонт по двигателя. На всеки 1000 км пробег, ако трябва да доливате по 0,5 – 1 литър масло е ясно, че се задават проблеми. Появата на син пушек от ауспуха, “плаващи” обороти, увеличен разход на гориво, намалена мощност на двигателя и черен, лъскав нагар върху свещите са също признаци за предстоящи ремонти.

Ремонт на двигателя

Ремонт на автоматичната трансмисия

Този вид ремонт е един от най-скъпите по вашата кола. Затова, ако забележите следи от масло под скоростната Ви кутия, чувате външен шум при работата на колата, а предавките започнат да се превключват по-лошо и по-трудно, то това са знаци да се замислите за бързата продажба на колата.

Ремонт на автоматичната трансмисия

Появата на ръжда на различни места

Тук става въпрос най-вече за появата на ръжда по каросерията. Много е трудно да се отървете от ръждата, като в повечето случаи тя се появява дори след повторно или много професионално пребоядисване. Корозията се появява на места с лоша циркулация на въздуха и там, където се натрупва мръсотия и влага.

Появата на ръжда на различни места

Заключение от всичко

Ако колата ви има един или повече от тези проблеми, то няма да е лошо да потърсите потенциален купувач, който е готов да закупи колата въпреки нейните недостатъци отвътре или отвън. Бързата продажба ще Ви помогне да си набавите средства за евентуално закупуване на нова, по-хубава и качествена кола от старата.

Ако се чудите къде да продадете бързо и лесно колата си се обърнете най-добре към специализирана фирма за изкупуване на автомобили в гр. София.

Вече сте продали стария си автомобил и ще търсите читав автомобил от автокъща ви препоръчваме да използвате професионалните услуги на фирма за оглед на кола в гр . София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.