За добрите светлини на автомобила

ъмната част на деня започва да се увеличава с настъпването на есенните и зимните месеци на годината. Това че през лятото светлите часове в денонощието са били повече по никакъв начин не означава, че е трябвало да пренебрегвате фаровете на автомобила.
Важно е да се грижите за фаровете си, защото те са вашите втори очи през нощта и Ви помагат да вземате бързи и правилни решения при шофирането. Ако полагате поне малко грижа за фаровете си, то вие ще спестите доста средства и ще си осигурите завиден комфорт.
Сега ще прочетете и няколко съвета, които биха Ви били в помощ!

Варианти за почистване:

Вземете микрофибърна кърпа и я напоете с лакочистител или разредител за боя, след което почистете фаровете внимателно. За да има по-голям ефект е добре да изчакате една минута и след което да повторите процедурата отново. Добре е да си сложите някакви ръкавици, за да не се изсушават или раздразнят ръцете Ви. Тази процедура ще даде траен ефект в продължение на 3-4 месеца.

Има и други варианти, които не само предпазват фаровете, но и цялостната визия на автомобила. На първо място може да използвате специални препарати, които при дъждовно време не позволяват да се задържа вода по фаровете. Друг начин е почистването на фаровете с препарат за стъкло или балсам за коса, който съдържа ланолин.

Грижата у дома или в сервиз!

Почистването в домашни условия е една лесна стъпка, която ще Ви осигури много предимства през нощното шофиране. Ако същевременно с това вие изберете и правилните крушки, които да поставите, както и балансираната настройка, то вие ще имате страхотни фарове. Добра идея е да се посъветвате със специалист или просто с приятел, който разбира от фарове, който да избере за вас най-подходящите крушки за автомобила Ви. Най-точният избор може да направите след като потърсите навсякъде, включително и в интернет и след посъветването с приятел или специалист.

Когато шофирате през нощта е много важно да имате добра видимост, но и да не заслепявате водачите, които карат срещу вас. Това може да стане с добро и внимателно балансиране на фаровете. Най-добре е балансирането да стане в оторизиран сервиз, за да бъдете сигурни, че всичко ще бъде наред. Настройката на фаровете е фина работа, от която зависи както вашият, така и други животи на пътя.
Ако решите да настроите фаровете си сами е важно да знаете, че при настройката трябва гумите да са напомпани до нормалното ниво, резервоара трябва да е поне на половина пълен и да имате товар в автомобила. Това трябва да е горе-долу толкова, колкото прекарвате обикновено.

При добра грижа за вашите фарове вие няма да имате никакви проблеми при шофирането в тъмните части на денонощието. При полагане на минимални усилия за поддръжката, то вашите фарове ще са отлични поне няколко месеца и вие няма да имате никакви грижи към тях.

За вашите нужди:

  • При проблеми с електрониката на колата вие може да потърсите сервиз за професионална компютърна автодиагностика и да забравите за проблемите.
  • При проблем на пътя вие може да се възползвате от услугите на Пътна помощ София. Тази компания има всичко с което да помогне на всеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.