Места у нас, които да посетите през зимата

Ако сте от хората, които обичат повече зимният сезон, студеното време и красивите зимни пейзажи, то в България има стотици места, които може да посетите през любимия си сезон. В тази статия ще Ви покажем и разкажем за няколко места у нас, които със сигурност ще Ви харесат и оставят без думи.

Град Чепеларе, област Смолян:

Чепеларе се намира на десетина километра от зимния курорт Пампорово. Приказното градче се превърна в една от най-предпочитаните детинации през последните години заради условията за ски туризъм и многото забележителности наоколо като Музея на спорта и ските, Музей на родопския карст, Обсерваторията в Рожен и много други.

През зимните месеци градът регистрира много повече посетители, отколкото през лятото. Това е така, защото тогава може да се практикуват всякакви зимни спортове, могат да се разглеждат археологически и културни забележителности или просто да се отдадете на почивка за няколко дни. Ако сте в Чепеларе, то вие може да отскочите до Чудните мостове, да посетите град Смолян и Смолянските езера.

Град Априлци, област Ловеч:

Този град се намира на около 200 километра от София, точно в сърцето на прекрасната Стара планина в подножието на връх Ботев. Градчето има много опции за практикуването на зимен туризъм. Ако решите да отидете в Априлци вие може да отседнете в местните вили и хижи, които са построени в стар и традиционен стил. В тях вие със сигурност ще усетите духа на българската история.

Основно в градчето идват хора, които искат да се отдадът на пълна почивка, чрез разходки из китните улички или пък почивка в топлите и уютни хижи. Има и програми, които са плаувани за хората, идващи да видят забележителностите в града и около него, като посещение на Видимското пръскало или пък изкачване на връх Мара Гидик.
Няма да сгрешите, ако посетите този град както през зимата, така и през другите сезони.

Драгалевският манастир, град София:

Тази дестинация съчетава както разглеждането на манастира, така и забавлението при връщането от него. Пътеката, която води до манастира тръгва от квартал Драгалевци и през зимата се превръща в истинско място на забалението за малки и големи. Десетки се пързалят по пътеката с шейни и найлони. Мястото е много подходящо да си направите невероятни снимки, които ще Ви носят само хубави спомени. Посетете манастира и след това се позабавлявайте в снега през снежните месеци!

Град Сепарева баня:

Града разполага с множество хотели и къщи за гости, в които може да се настаните и да си изкарате прекрасно през зимните и студени дни. Голяма част от хотелите разполагат с минерални външни и вътрешни басейни, които са невероятни.

Може би малка част от хората знаят, че единственият гейзер на континентална Европа се намира точно в Сепарева баня. Водата на горещият гейзер е с температура от 103 градуса. През повечето време гейзерът е спокоен, но от време на време изригва на височина до 18 метра. В студените дни гейзерът си блика и навсякъде около него се носи пара, която изглежда много потайна и загадъчна.

Село Широка лъка, област Смолян:

Селцето се намира на 23 километра от Смолян, сгушено в Родопите. Красивите старинни къщи, пленяващата природа и запазеният фолклор привличат хиляди туристи през цялата година. През топлите месеци селото се посещава най-вече с цел практикуване на екологичен и селски туризъм.

Ако се разходите в района вие може да видите два скални феномена- Момата и Главата. Най-много туристи се отчитат през месец март, когато е и традиционният кукерски празник. В селото идват маскирани хора, “въоражени” с дървени саби, чанове у звънци, които се чуват надалеч. Ако решите да посетите Широка лъка е хубаво да отседнете в някоя стара къща, която ще Ви върне поне за малко към миналото.

Преценете сами къде искате да отидете и с каква цел посещавате даден град или дадено село. През зимните и студени месеци е най-добре да търсите дестинации с уютни хотелчета или къщи за гости, в които да се насладите максимално на почивката си. Зимата е един от най-хубавите сезони и трябва да му се насладим максимално!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.