Къде да си закупим имот в София?

Една голяма част от купувачите на недвижими имоти на софийския пазар са хора от България, които са решили да инвестират в такъв вид имот с цел отдаване под наем и евентуална печалба. Други пък търсят да закупят имот за децата си, които искат да учат или развиват в столицата. Трети пък просто търсят жилище, в което да прекарат старините си. Живеем в доста динамично време, в което всеки търси добро развитие, кариера и възможности за собствена реализация и точно затова София е едно притегателно място.

Какво най-често не знаят хората?

На първо място ние не знаем как работи пазара, къде има поставени “капани” и на какви механизми се подчиняват те. Тук няма правила и това е най-объркващото за хората, които са дошли от малките градове, където имат много познати във всяка една сфера и могат да се допитат до тях. В София не е така и е много по-трудно! Ако сте от хората, които за всеки проблем и всяка необходимост от съдействие търсят поне по 2-3 контакта в рамките на един ден, то в софийския пазар те ще се чувстват много объркано и няма да се справят.

Ето и няколко въпроса, на които трябва да можете да си отговорите преди да започнете с търсенето на имот в София.

Познавам ли София?

Отговора тук може би ще е положителен, но едва ли познавате малките детайли на столицата. Всеки един квартал в София си има свой личен живот и дух. Ако сте търсили имоти в различните квартали сигурно сте забелязали, че някои квартали, които са на добро географско разположение са с толкова фрапантно ниски или високи цени. За да не сгрешите с локацията трябва търсите и четете много по форуми или просто да се допитате до познати от квартала.

За какво ще инвестирам парите си?

Ако ще купувате в имот, който в годините ще Ви носи доходи е добре да го подберете по много внимателен начин. Трябва да бъдете добре информирани за доходността на дадения квартал. Не се подвейждайте от сделки, които изглеждат еднакви, но с различни разходи и доходи в последствие.

По какъв начин ще търся имот?

Най-големите имоти, в които може да попаднете при търсенето на имот са сайтовете за предлагане на имоти. Обикновено в тези сайтове се поднася информация по начин, по който купувачите веднага ще клъвнат на въдицата. Представя се подвеждаща информация за имота, снимки, които са доста подправени и цени, които ще Ви се сторят изгодни. Единствената цел на тези трикове е генерирането на обаждания от купувачи, които са доста наивни и доверчиви към прочетеното и видяното в сайта. В тези случаи купувачите тръгват с една нагласа и в последствие остават доста объркани и разочаровани от видяното и чутото.

Как да отсея правилната информация?

Тук идват и други въпроси, на които е добре да Ви бъдат дадени искрени отговори. Например- защо едни имоти са два пъти по-скъпи или два пъти по-евтини от други!? Има много сгради, където има много свободни апартаменти, но има и сгради, където апартаментите са закупени много преди сградата да бъде построена.

Дано статията е била от полза на хората, които търсят все още своето първио, собствено жилище в красивата София!

Ако вече сте си намерили апартамент или имот, който не удовлетворява вашите изисквания е тези на семейството Ви, то вие може да продадете имоти си чрез фирма за изкупуване на имоти, от която ще изпратят специалисти за оглед и ще Ви предложат най-добрата цена, която ще е изгодна и за двете страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.