4 досадни неща свързани с покупката на мебели, за които не се сещаме

Всички искаме да живеем в добре подредени и красиви домове, а за целта са ни нужни качествени мебели. Едва ли някой може да отрече това твърдение. Цялата идея да се направи подобно нещо изглежда много привлекателна – освежавате дома си с нова визия, имате възможност да се поглезите с нов диван или пък нови маси и столове, а защо не и да обогатите градината с градинска люлка, например? В тази статия ще видим и другата страна на монетата, която е свързана с досадните неща, които съпътстват покупката на мебели и бихме искали да избегнем на всяка цена. Кои са те? Вижте по-долу:

Къде да отидат старите мебели?

Решили сте да купувате нови мебели. Страхотно! Какво да правим със старите? Един вариант е да ги занесете в къща/вила на село, която също може да бъде освежена и старата мека мебел от апартамента ви би паснала идеално там. В доста случаи хората нямат тази възможност. Може да опитате да продадете старите си мебели за някаква символична сума пари или пък дори да ги подарите, но с условието, че който ги иска трябва да дойде да ги вземе. И все пак – тегави неща, с които не искаме да се занимаваме.

Доставка

Няма какво да се лъжем – доставката си е неприятна част от целия процес, особено когато сме избрали да си я направим сами (с помощта на роднини и приятели). Положението става наистина тегаво ако живеете в блок без асансьор (да, има такива). След много пуфтене, пъшкане, под и псувни вече мебелите са пред вратата ви и идва време за другата неприятна част, а именно:


Подреждането на мебелите

Имате нов диван за хол? Супер! Сега трябва да го внесете и наместите без да надраскате паркета! Трудна работа, нали? Неудобен е за хващане, а трябва да преместите половината хол, за да може той да влезе така както искате в стаята. Неприятна история. Махаме трапезни маси, столове, мека мебел, за да сложим дивана и да ги поставим обратно. И точно тогава жената се обажда с въпроса: “Ама той няма ли да стои по-добре в другия ъгъл?”.


Плащане

Ами не обичаме да даваме пари, няма какво да се лъжем. Едва ли ви е особено приятно да видите как банковата ви сметка се свива. Знаем, че е неизбежно, но това не означава, че трябва да го харесваме. Особено когато имаме усещането, че цената на мебелите, които сме купили е нереално висока.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.