Съвети за мързеливо почистване

Напълно разбираемо е, когато дойде уикенда да не ви се стои вкъщи с парцал в едната и препарат в другата ръка.
Ето няколко съвета, които ще улеснят чистеното ви вкъщи:

Почистването на дома не е едно от най-приятните занимания, защото обикновено се върши през уикенда, след като цяла седмица сте били натоварени с работа, ежедневни задачи и куп други занимания.

Оправяйте леглото си всяка сутрин:

Вашата стая ще изглежда много по-подредена, ако всяка сутрин си оправите леглото. Това е лесна задача, която ще ви отнеме по-малко от минутка, но ще си струва. Ако всеки член на семейството ви си създаде навика да оправя своето легло веднага след ставането му сутрин, ще имате по-спретната и подредена къща. Някои проучвания сочат, че оправянето на леглото повишава настроението и подобрява качеството на съня.

Не отлагайте! :

Когато забележите куп с дрехи, прашен рафт или дори малко мръсно петно- веднага се заемете с тях и не отлагайте за уикенда, защото по-добре за да посветите 5 минутки на момента, за да го свършите, отколкото да го оставите за уикенда и да се мъчите 2 или 3 часа с всичко наведнъж.

Перете дрехите всеки ден:

Много хора сигурно ще оспорят това твърдение, но е факт, че ако всяка вечер перете по малко дрехи, то през уикенда ще си спестите сортирането и чакането на пералнята. Чрез прането на ръка вие може да изперете дреха, която ви трябва за утре или за по-скорешен ден, отколкото да чакате да се събере пералня с въпросния цвят пране.

По-малко неща = по-чиста къща:

Всяка дама има в дома си стотици неща, някои от които ползват често, други- не толкова, а трети изобщо не се ползват, но се пазят. Дори и да чистите къщата си всеки ден- няма да видите промяна, ако имате ненужни вещи, които трупате постоянно. Затова всички дрехи и неща, които не са ви нужни ги продайте, подарете или просто изхвърлете и веднага ще видите промяната в чистотата.

Оправяйте къщата си след всяко готвене:

Мийте чинийте след всяко готвене, чистете масата и мивката също, за да не трупате излишен брой чинии и боклуци в мивката! Създайте си навик да миете и оправяте кухнята веднага. Ще видите колко по-лесно ще е всичко.

Подреждайте вещите си:

Добре е всяко нещо във вашата къща да си има место, за да не губите време в търсенето му. Когато използвате нещо го почистете веднага и го оставете на мястото си. Така къщата ви ще изглежда много по-подредена и ще си изградите навик за напред.

Пуснете си музика:

Позитивната нагласа винаги помага да се справим по-лесно и бързо с нещата. Ако живеете сами- пуснете си музика, танцувайте, пейте и се забавлявайте докато чистите дома си, чистенето си е една своеобразна тренировка за горене на калории.
Ако имате деца, покажете им, че чистенето е забавно и полезно за дома ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.