Къде е по-добре да живеем – на село или в града?

На село или в града- вечният въпрос, по който се водят множество спорове, по който има хиляди различни мнения и виждания за правилно. Няма спор, че хората отраснали на село ще кажат, че за тях уюта на селската къща е единствен и обратното, хората живели в големия град от малки, свикнали да имат всички в изобилие, че по-добро от града няма. Днес ще разнищим малко неща около това къде животът е по-добър и по-лесен.

Какво има в града, което го няма на село?

На първо място ще погледнем върху живота в града. Според жителите на големия град има много неща, които ги няма на село, а в града ги има в изобилие. Мнозина смятат, че липсата на големи магазини създава чувство за несигурност и за това, че ще се събудят някоя сутрин и в магазина няма да има това, което им се иска на тях.

Други пък смятат, че заведенията, местата за хранене и развлечение също са ключови место, от които те имат нужда. В повечето села няма такива места и това се възприема като голяма липса, която трябва да се запълни.

Няма как да пропуснем и работата, която ни дава финансово спокойствие. Най-големият плюс на големият град са работните места. В селата няма какво толкова да се развива и работи, защото интереса към тях е по-занижен от гледна точка на развитие на някакъв занаят.

Може би има още стотици неща, които според вас могат да са фактор за това да изберете града пред селото, но изброените по-горе са тези, които най-често се посочват от хората.

Какво обаче има в селата, което го няма в големия град?

Чистият въздух! Ето го нещото, което е най-голямото “оръжие” на селският живот. В големият град факторът въздух е останал на заден план и това е огромен минус. Въздухът, който дишат хората в градовете е мръсен и вреден и може би това кара някои хора да отидат да живеят по селата.

Други важни нещо са спокойствието и уюта. Те се постигат много трудно, но пък постигнат ли се, то вие ще живеете страхотно. Когато сте си на село няма за какво да мислите, отпускате се и искате да почувствате уюта на макс.

Възможността да отгледате нещо, с което да се храните по-здравословно и екологично чисто. Тук става въпрос за посаждането на различни видове зеленчуци и плодови дръвчета, за които да се грижите и от тях да имате някаква полза. Това в големият град е меко казано невъзможно, тъй като с мръсният въздух не може да живее нищо.

Ако сте от тези, които се колебаят къде да започнат нов живот, то трябва да си направите сметка за това къде ще се чувствате по-добре, къде ще ви е по-лесен живота и ще има ли развитите за вас и вашите деца.
Плюсовете и минусите на града и селото са неща, които за всеки човек са различни, тъй като вижданията на всеки един за живота имат разминавания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.