Как да се справим с появата на целулит

Поява на целулит

Липса на вода промяна на мастните клетки и нарушено кръвоснабдяване са малка част от причинителите на така наречената ”портокалова кожа”. Психолози, дерматолози виждат в нея знак за наличие на емоционални проблеми, а и в същото време твърдят, че ”малкото целулит” е част от женската природа. Добър начин за премахването на негативния ефект от целулита е повече движение и подходяща храна.Основните храни, които е добре да включите в храненето си, ако страдате от целулит са леките меса като пилешко и нетлъсти пържоли.Като всяка диета и тук е препоръчително да се храните с много плодове и зеленчуци по време на онсовните хранения и между тях.

Храни, продукти и вредни навици

Няма пряка зависимост между наднорменото тегло и целулита, тъй като то е нарушение в разпределението на мастната тъкан на кожата.Основен момент в антицелулитното хранене, не е количеството калорий, а минералния състав на продуктите. Препоръчително: изключете от менюто си продукти, в чийто състав влизат консерванти и овкусители.Избягвайте приема на захарта, бялото брашно и рафинираните мазнини.Прием на много вода, прясно изцедени сокове и зелен чай спомагат за изваждането на токсините от тялото и подобряват микроциркулацията на кръвта. Кофеинът: доста жени прибягват до него, като продукт прилаган в засегнатата област. Може да бъде ефективен като подобрява кръвообращението, дехидратира и стяга кожата. Вредни навици: първата и вероятно най-сериозна причина е наследствената предразположеност, следвана от възрастта.След което идва ред на нездравословните храни базиращи се на пица, пържени картофки, изобилие от въглехидрати и липса на всякакви плодове и зеленчуци.Далеч не без значение се оказват и вредните навици свързани с честия прием на алкохол и тютюнопушенето.

Развитие и стадий

Първи стадий: този етап започва със задържане на вода, кожата е с лек оток.Релефът е равен и гладък, а синините се разнасят за повече време. Втори стадий: оформя се неравен релеф на кожата. Кръвоностната и венозна система не се справа с оттока на течности и тъканите. Трети стадий: той е ясно видим.Кожата се събира на гънка и се наблюдава ефекта ”портокалова кожа”. Четвърти стадий: кожата стой на бучици с груби и видими изменения. Лошото кръвоснабдяване на целулитните зони ги прави да изглеждат като премръзнали и посинели от студ. Кожата става силно болезнена при натиск.

Лечение

Fitnes-sportuvane-lechenie-celulit

Лечението на целулита се състои на комплекс от мерски, насочена към проблемната област. Това са фитнес, масажи и процеури.Те имат за цел да разграждат активно мазнините, да потискат образуването на нови мастни натрупвания и повишаване на съдовия тонус на кожата и нормализация на кръвообращението. Физическите упражнения атакуват голям брой от причинителите водещи до появата на целулит. Подходящ спорт е плуването, при всяко движени водата се оказва 60 пъти по-голямо съпротивление от въздуха.Сутрешната гимнастика и фитнесът също имат благоприятен ефект върху тялото. Важно е по време на спорт да следите вдишването и издишването, като те трябва да бъдат равномерни и дълбоки. Масаж чрез вакуум : извършва се в повечето салони с антицелулитни уреди. Най-често те комбинират метод с импусли или лъчи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.