Домашна ракия срещу коронавируса

Ние българите сме изобретателни и иновативни като нация и това ни помага в трудните моменти през тази пандемия от коронавирус. От много години в България и не само се смята, че ракията и като цяло алкохолът помага за подсилване на имунната ни система. В тази статия ще прочетете за домашната ракия и как тя може да ни повлияе при пандемията от ковид 19.

Най-интересното нещо, което се случи с появата на коронавируса е това колко много хора по света, а и у нас пропиха твърд алкохол, след като са разбрали, че той убива вируса. Много от хората, които не пиеха алкохол са започнали с употребата му, за да се предпазят. За всичко това са “виновни” социалните мрежи, в които се публикуват всевъзможни твърдения за полезността на домашната ракия и твърдият алкохол.

“В малки количества твърдият алкохол и най-вече домашната ракия може да бъдат полезни срещу коронавируса!”, това твърдение от много лекари е опората на всички поддръжници, употребяващи домашната ракия като вътрешен дезинфектант.

Полезна ли е домашната ракия срещу коронавируса?

Пиенето на домашна ракия е полезно през тази пандемия и това е потвърдено от много лекари и вирусолози. В комбинация с нея може да ядете мед, чесън и орехи, които също са много полезни.
На първо място домашната ракия намалява вашият стрес, който според мнозина се получава от новините за коронавируса, които ни се съобщават по всяко време на деня. На второ място домашната ракия съдържа антиоксиданти, които идват от гроздето и са в полза на организма Ви. На последно място домашната ракия е антисептик и точно затова си трием ръцете със спиртни антисептични разтвори.
Препоръчителните количества за пиене на домашна ракия са 50 милилитра за жените и по 100 милилитра за мъжете, но тези количества може и да се надвишат с малко в рамките на допустимото и това няма да навреди.

С какво можем да комбинираме домашната ракия, за да ни бъде приятно, когато я пием?

Греяната домашна ракия с мед, а и дори без мед е един уникален дезинфектант, който хем да ни помага, хем ни е приятен на вкус. Тук говорим за количества около 100 -150 грама домашна ракия, за да не превишаваме приемливите количества, които са препоръчителни за всички дезинфекциращи се в домашни условия.
Също така домашната ракия си върви с чесън и сланина, с домашна туршия, кисели краставички, както и със различни меса, суджуци и салами.

В крайна сметка можем да обобщим с това, че домашната ракия е полезна по време на коронавируса, както и при всички вируси, върлуващи през студените месеци. Ако някой Ви каже, че това са небивалици, то вие не вярвайте на това и го накарайте да се поразрови в интернет и да прочете за домашната ракия и нейните полезни качества, които се съдържат в нея и са полезни за нас.

Ние Ви пожелаваме да сте здрави, защото здравето е най-важно за хората и не само. Ракията помага, но дано ни се налага да я използваме по-рядко с цел подсилване на имунната система по време на вируси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.