Мистични места в България

Всичко обичат странното,мистичното и местата, забулени в мистерии и легенди, предавани от векове насам. В тази статия ще научите за едни от тези места, които могат да възбудят интереса и фантазията на всеки.

Дяволският мост, село Дядовци

Може би всеки е чувал за Дяволският мост, който е прочут със своята красота и е трудно да си представим, че той е бил построен от човешка ръка. В днешни дни село Дядовци, което се намира след моста е напълно изоставено. В селото има само празни къщи, които изглеждат така, сякаш са току-що напуснати. За селото се твърди, че е забулено от легенди и случки, които са го довели до сегашното състояние, а именно да е пусто. Една от легендите разказва за мома, която отишла на моста, за да се самоубие и така да се спаси от турците, но когато турците стигнали до моста им се привидял самият дявол и конниците изплашени се върнали в обратна посока и българската мома останала жива.

Прокълнатата къща, село Мусачево

Близо до София има селце, в което съществува къща, която е необитаема от десетилетия със зеещи врати и прозорци. Местните казват, че всякакви брокери са се опитвали да продадат къщата, но така и не са намерили купувачи за нея. Проблема на къщата не е била високата цена, напротив, тя е била и наричана “къщата за 1 лев”, защото през годините е имало обява с тази цена, но отново къщата е останала пуста.
Според някои под къщата има турско гробище, а според други са заровени прокълнати жълтици, които носят смърт на хората обитаващи къщата. Местните хора също така разказват и за семейството, което построило къщата и мистериозно измира след години. Същата участ спохожда и следващите собственици, както и по следващите, които купили къщата. От тогава насам никой не иска да живее в тази прокълната къща.

Царичина дупка, село Царичина

Всичко започнало през 1990 година, когато по спорни причини в селото започнали тайни разкопки, организирани и ръководени от Генералния щаб на българската армия.
По официални данни разкопките са започнали заради странни сигнали, които получавала екстрасенса Елисавета Логинова. Тя твърдяла, че извънземни сили й казвали послания, че в това село е закопано първото човешко същество, което е обитавало Земята.

Не след много време всичко приключило и разкопките били прекратени, дупката била капсулирана завинаги, а това което било открито в нея никога няма да се види, защото и до ден днешен няма никакви данни и достъпът до дупката е строго ограничено.
Много неща са изписани и ще се изписват за Царичина дупка, но каквото и да се твърди, жителите на село Царичина казват, че това място излъчва някаква необяснима и странна енергия. Дали всичко е така не можем да бъдем сигурни, но ако сте любители на мистиката и силните усещания, то вие може да посетите това “извънземно” място.

Село Шишенци, Видинска област

ова село е с население малко повече от стотина човека. Може би е някаква случайност, но повече от 80% от жителите са със сини очи. Страшното тук е, че всички от селото разказват една и съща история, която твърди, че всяка вечер се чуват странни гласове на мъже, жени и деца, както и звуци от тъпани. По-скептичните селяни казват, че това са виещи чакали, но никой не ги е виждал.
Гласовете на тези жени, мъже и деца се чуват след девет часа вечерта. Легендата разказва, че преди много години сватбари от съседното село тръгнали към Шишенци, но по пътя ги нападнали и избили татарите. Останалото от сватбарите са техните гласове и звуци от тъпаните.

Посетете тези места и научете още неща за тези места, поговорете с местните и потънете в света на мистичното и страшното!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.